Botlek Hoogvliet

16 augustus 2017

Botlek Hoogvliet 16 augustus 2017


Pas op in het verkeer

Vakantie zit er weer op

De zomervakantie zit er zo goed als op en dus stromen scholieren weer massaal het verkeer in. In groepjes op de fiets, druk met mobieltjes in de weer en niet altijd goed om zich heen kijkend. Veilig Verkeer Nederland (VVN) waarschuwt weggebruikers goed op te letten.

Regio - Vroeg opstaan en een dag lang lessen volgen, het nieuwe schooljaar is voor de meeste leerlingen weer even wennen. En niet alleen in de schoolbanken hebben scholieren moeite zich te concentreren, ook in het verkeer.

Twee keer
zoveel
slachtoffers

Niet voor niets vallen er in deze periode bijna twee keer zoveel verkeersslachtoffers dan normaal. Vooral in de namiddag (tussen 15.00 uur en 17.00 uur) blijken fietsers in de leeftijd van 10 tot en met 15 jaar een groter risico te lopen.

Ook de categorie tussen 12 en 18 jaar is kwetsbaar, aangezien veel kinderen in die leeftijdsgroep voor het eerst zonder begeleiding van huis gaan en zich de weg naar school nog eigen moeten maken. Organisatie Veilig Verkeer Nederland vraagt automobilisten dan ook om extra alert te zijn en roept scholen op om leerlingen op de gevaren in het verkeer te wijzen.


Zonsopkomst in Botlek

Het Botlekgebied bij zonsopkomst. Foto: Patrick van Dijk - Fack Photography

Zonsopkomst is overal mooi, zeker ook in het havengebied. Dinsdagmorgen werd deze mooie foto gemaakt door Patrick van Dijk vanaf de VKV steiger. VKV Sleep- en duwboten service Rotterdam is al sinds jaar en dag thuis in de Rotterdamse haven. Met acht duwboten en een aantal pontons en werkschepen zorgen de medewerkers van het bedrijf ervoor dat er kranen naar bulkschepen worden gebracht. Maar ook dat er bakken naar kolen/graan centrales gaan en voor speciaal transport. De vkv steiger ligt in de Botlek en is de vaste thuishaven van de 8 schepen van het Rotterdamse bedrijf. Ook een mooie foto gemaakt? Mail deze naar redactie.bl@persgroep.nl. Foto: Fack Photography (kijk op Facebook voor meer mooie foto's).

Doe snel nog mee

Hoogvliet - De stichting Arboretum Hoogvliet heeft een fotowedstrijd uitgeschreven met het thema 'Natuur kust industrie'. Een ieder mag max 2 foto's inleveren die op of in de buurt van het Arboretum zijn gemaakt. De inleverdatum is nu opgeschoven naar donderdag 17 augustus. Tevens is de verplichting om de foto's geprint in te leveren vervallen. Het kan nu ook digitaal via: Arboretumhoogvliet@gmail.com. Bekendmaking winnaar op Participarade (15.00 uur).

Olympisch karate

Hoogvliet - Al 60 jaar komen er Olympisch judoka's uit Hoogvliet van 'de Korte Sport- en Gezondheidsinstituut'. Twee gouden medailles waren er voor Angelique Seriese en Mark Huizinga. Mark van der Ham nam bij de afgelopen Spelen het stokje over. Anicka van Emden won brons in Rio. Op de Spelen in Tokio is voor het eerst ook karate een Olympisch onderdeel. Babak Goudarzi gaat bij het sportinstituut werken met Topaz Karate aan zijn doel: Spelen in Tokio in 2020.

Facebook

Volg De Botlek op Facebook via www.facebook.com/DeBotlek, like & share.

Jarigen van de week

Mensen die een jarige van de week aanmelden worden verzocht om de woonplaats erbij te vermelden! Als er teveel aanmeldingen zijn, kan de redactie per editie (Hoogvliet & Nissewaard) een eigen rubriek kunnen maken.

Jarigen Mees en Sem Foto: PR

Wij feliciteren 6 jarigen, ook P.15

Foto: PR
Foto: Joop van der Hor
Foto: Joop van der Hor
Foto: Cris Rolandus

Werk van Suzan Paludanus en Henk van Buren in bieb

Henk van Buren heeft een grote verscheidenheid aan dierfiguren geboetseerd. Suzan Paludanus werkt vooral met acrylverf (Foto: PR). Foto: Bibliotheek Hoogvliet

De expositie in bibliotheek Hoogvliet voor de maand augustus wordt verzorgd door Suzan Paludanus (acrylschilderijen en aquarellen) en Henk van Buren (objecten van klei). De werken van deze kunstenaars bieden samen een prachtig afwisselende tentoonstelling.

Hoogvliet - Henk van Buren volgde, geïnspireerd door pottenbakkersdorpjes in Zuid-Frankrijk, de tweejarige opleiding aan de technische school voor pottenbakken in Gouda. In dit ambacht is om resultaat te zien veel oefening en volharding nodig. Henk heeft zijn atelier aan huis in Papendrecht en draait en boetseert dagelijks. Hij probeert zijn werk, bestaande uit potten, vazen en schalen nog steeds verder te vervolmaken. Daarnaast heeft hij een grote verscheidenheid aan dierfiguren geboetseerd.

Suzan Paludanus begon haar kunstzinnige loopbaan in Zuid-Frankrijk bij Leo Musch. In aanvang werkte ze alleen in aquarel maar gaandeweg raakte ze enthousiast over acryl, waar ze nu voornamelijk mee werkt. In Nederland volgde ze bij diverse kunstenaars cursussen en lessen in tekenen en schilderen, onder meer naar model en naakt, waarbij ook andere technieken en materialen aan de orde kwamen. Haar onderwerpen vindt ze in foto's van haarzelf of uit de krant, bloemen en haar tuin, waarbij voorstellingen vaak worden geabstraheerd. Ze schildert laag over laag, waardoor een eigen kleurpatroon ontstaat en probeert vooral harmonie te bereiken in haar werk. Ze exposeert soms samen met haar echtgenoot die graficus was.

De tentoonstelling is te zien in bibliotheek Hoogvliet aan het Rijkeeplein 2 in Hoogvliet en is gratis toegankelijk. Zie voor de openingstijden www.bibliotheek.rotterdam.nl.

Zomerfair in Rhoon

Rhoon - De jaarlijkse zomerfair in Rhoon is op zaterdag 19 augustus. Voor deze gezellige fair kunnen bezoekers terecht op het terrein van bloemisterij Van Rosmalen aan de Stationsstraat nummer 7 in Rhoon, naast Intratuin. Iedereen kan zijn hart ophalen bij een groot aantal kramen met een zeer gevarieerd aanbod. Zo zijn er o.a. kramen met antiek en brocante, met tweede-kans-spullen, met tassen, met sjaals en sieraden, met bloemstukjes en bakproducten van molen Zuidland. Verder is er een kraam met kunstnijverheid en een hoedenkraam. Ook is de Wereldwinkel aanwezig met een deel van het assortiment. Op de zomerfair kunnen bezoekers ook kennis maken met het Slot Valckesteyn in de vorm van een fraaie maquette. Er is een informatiestand van de Carnisse Grienden en ThéCaféRhoon is er met koffie, thee en serviezen. Om 11.30 en om 14.00 uur is er een hoedenmodeshow, verzorgd door leden van de Vrouwen van Nu. De vrouwen van Nu zijn er met een informatiestand. Voor de inwendige mens wordt uiteraard gezorgd. Op het buitenterras is er koffie, thee, taart, broodjes en muziek van The Elastic Stockings. Iedereen is van harte welkom op de zomerfair van 10.00 uur tot 15.30 uur en de toegang is gratis.

Annie's laatste dagen

De titel van deze column doet erger vermoeden dan de werkelijkheid is. Maar feit is wel dat Annie Ras, de moeder aller Hoogvlieters, aan haar laatste dagen bezig is binnen onze regio. Wie kent de inmiddels 85-jarige Annie niet? Nou, dat zijn er zo langzamerhand meer als pakweg een jaar of 5 geleden. Annie is door haar twee herseninfarcten en de daarmee gepaard gaande gedwongen verhuizing van haar huisje aan de Zuidzijdsedijk in Hoogvliet naar zorghuis Vaartland in Vlaardingen, een beetje uit beeld geraakt. Nog slechts een handjevol mensen bezoekt de voorheen zo actieve en zeer succesvolle buurtbemiddelaarster in haar kleine woonkamertje in Vlaardingen-Holy. Dat aantal zal in de toekomst nog wel verder afnemen want Annie is afgelopen maandag met stoom en kokend water verhuisd naar een zorgcentrum in Alphen aan de Rijn. Daar, in de nabijheid van haar enige dochter, krijgt ze de zorg en de aandacht die ze zo hard nodig heeft. Eten gaat nagenoeg niet meer zelfstandig sinds ze het verschil tussen gewone dingen en voorwerpen als een lepel, vork en mes niet meer uit elkaar weet te houden. Haar gezondheid komt hierdoor ernstig in gevaar en alleen daarom is het al goed dat Annie verkast naar een plekje waar haar die zorg wel gegeven kan worden. Haar bewegingen en de woorden die uit haar mond komen, mogen dan soms ongecontroleerd zijn, binnen in dat oude grijze koppie heeft ze het wel degelijk nog allemaal op een rijtje. Alleen de door de herseninfarcten opgelopen afasie maakt het dat de woorden die in haar hoofdje opkomen anders of helemaal niet uit haar mond komen. Ouderdom komt met gebreken, zo ook voor Annie Ras. Vrijwilligers als Annie krijgen soms ook wat ze verdienen. Annie is drager van een Erasmusspeld, een Koninklijke onderscheiding en was ooit ook 'Hoogvlieter van het jaar'. Ze is op visite geweest bij burgemeester Aboutaleb, was te gast bij Paul de Leeuw en aanwezig bij de kroning van Koning Willem Alexander en Koningin Maxima. Maar eigenlijk zouden zulke super Hoogvlieters geëerd moeten worden met een straatnaam zodat hun goede voorbeeld blijvend zichtbaar zal zijn en mensen als Annie nooit worden vergeten!

Reageren? joopvanderhor@gmail.com

Rijnmond HS

Hoogvliet - De selectie van Rijnmond Hoogvliet Sport is weer begonnen. Zaterdag startte de voorbereiding op het nieuwe seizoen door een ochtend en een middag training de bijna geheel gebleven selectie aangevuld met enkele nieuwe spelers en jongens uit eigen jeugd. Dit jaar is promoveren de doelstelling. Om weer een beetje in het voetbalsfeertje te komen en de verrichtingen te volgen bekijk het oefenprogramma op www.rijnmondhs.nl.

Pernis wacht op de Union

Foto: Hans van Oosterhoudt

Wie zaterdagochtend vroeg bij het Pernisser Hoofd langs de Waterweg op de BAP Union heeft staan wachten, werd beloond. Rond 7.30 uur voer de viermaster van de Peruaanse marine voorbij. Met bijna 116 meter lengte en 14 meter breedte is de Union het grootste zeil-opleidingsschip van Latijns Amerika. Vijf dagen lang was het nog maar vier jaar oude schip te bezoeken aan de Wilhelminakade te Rotterdam. Foto: Joopvanderhor@gmail.com

Foto: Joop van der Hor

Voetbal voor meisjes RijnmondHS

Hoogvliet - Komend seizoen start Rijnmond Hoogvliet Sport met met voetbal voor meisjes en plaatst daarom de volgende oproep: "Hallo sportieve meiden uit Hoogvliet. Ook zo genoten van het Nederlands damesteam dat zo knap Europees kampioen werd.

En wil nu graag zelf gaan voetballen bij een echte voetbalclub? Dat kan bij Rijnmond Hoogvliet Sport ben 13, 14 of 15 jaar dan kan je alle informatie krijgen door een mailtje te sturen naar coordinator-c-d@rijnmondhs.nl je bent van harte welkom bij voetbalclub Rijnmond Hoogvliet Sport."

Tussen kerkbank en kantinestoel

Albrandswaard - Benieuwd wat de nieuwe naam wordt van het alom bekende radi-info-familie programma 'Tussen Kerkbank en Kantinestoel' bij de omroep RTV Albrandswaard?

Luister dan op zondag 27 augustus van 12.00 uur tot 14.00 uur via de volgende luistermogelijkheden: online via www.rtvalbrandswaard.nl., in de ether Fm.107.1, op de kabel; van Albrandswaard Mhz 99.0m,
op het tv kanaal van Albrandswaard analoog 28+ en kanaal 12 digitaal (cayway). Met de start van het nieuwe radioseizoen komt er een nieuwe naam voor het programma en een andere begintune, verder blijf het radioprogramma in grote lijnen hetzelfde.

Zin om balletje te trappen

Het voetbalseizoen staat op het punt van beginnen en ook de G-voetballers van vv Smitshoek kunnen niet wachten weer een balletje te trappen. Bij voetbalvereniging Smitshoek spelen, verdeeld over vier teams, zo'n 50 voetballers met een beperking. Het gaat dan om een verstandelijke beperking zoals autisme, autistische stoornissen, down-syndroom of ADHD, en/of een lichamelijke beperking zoals spasme, doofheid en slechtziendheid. Ook spelers met een ziekte als astma of epilepsie, die met het 'reguliere voetbal' niet meekunnen, zijn welkom.

Foto: Hans van Oosterhoudt

Regio - Ook kinderen/ouderen die in een revalidatieproces zitten, kunnen meespelen in een G-team dat onder aangepaste KNVB-regels competitie speelt. De G-teams van Smitshoek spelen ook vriendschappelijke wedstrijden en toernooien gespeeld tegen gelijkwaardige teams en los van het voetbal zijn er gezellige activiteiten zoals het Sinterklaasfeest en een familiedag. Daarnaast is er elkaar voetbalkamp. De G-afdeling van vv Smitshoek bestaat uit een seniorenteam, een juniorenteam en een (soms twee) pupillenteams Oprichter Wilco de Groot vertelt dat er binnenkort nog een vijfde team bijkomt. "Vanwege de enorme groei." Hij zegt dat vv Smitshoek beschikt over ervaren trainers, coaches en scheidsrechters die met deze doelgroep goed kunnen omgaan. "Driemaal per jaar evalueren zij het G-voetbal bij Smitshoek." De jeugd traint op woensdagen van 18.30 tot 20.00 uuur en het seniorenteam op woensdag van 19.00 tot 20.30 uur. Informatie bij Wilco de Groot: 06-18516341 of wdegroot@caiway.nl.

Voetbalvereniging Smitshoek beschikt over ervaren trainers, coaches, scheidsrechters en andere vrijwilligers die met deze doelgroep goed kunnen omgaan. Foto: Wilco de Groot

Jarigen van de week

Foto: Hans van Oosterhoudt

Jason

"Op dinsdag 15 augustus is onze kleinzoon Jason 4 jaar geworden. We hopen dat je een fijne dag hebt gehad met veel visite, lekker taart hebt gegeten en een boel cadeautjes gekregen. Ook wensen wij je veel plezier op de basisschool na de vakantie."
Liefs en een dikke kus Oma en Opa Lengkeek

Jarige Jason
Jarige Delphin Foto: PR
Jarigen Mees en Sem Foto: PR

John den Breejen; 'Droom achterna'

Foto: Hans van Oosterhoudt

NISSEWAARD - "Ik heb een keuze moeten maken die niet gemakkelijk was. Mensen entertainen is prachtig maar ik heb geen zin om mijn leven lang de clown uit te hangen."

"Wel wil ik mensen iets meegeven dat blijft hangen, bij voorkeur een mooie glimlach als ze de aula van een crematorium of begraafplaats verlaten. Hoe mooi kan het zijn om een overleden geliefde, familielid, vriend of collega met een lach van voldoening als troost te herinneren." John kijkt terug op zijn vorig leven als entertainer en komiek. 25 jaar lang maakte hij mensen met grappen, grollen en typetjes aan het lachen. Die periode heeft hij achter zich gelaten of om in zijn eigen woorden en huidige professie te spreken; 'hij was maar een clown, maar nu is hij dood'. André van Duin was zijn grote voorbeeld. "Dré is een vriend geworden. Heb nog steeds contact met hem. We hadden ook allebei dezelfde mentor, de bekende komiek Frans Vrolijk. Ik trad geregeld op aan boord van de Merlina en de Fortuna, de partyschepen die vanuit het haventje van Spijkenisse vertrokken met dagjesmensen aan boord en bij bruiloften. Het applaus was niet alleen mijn beloning maar ook mijn geestelijk brood."

John den Breejen verzorgt met gevoel en in stijl gewone en ongewone uitvaarten. Foto: Joop van der Hor Foto: Joop van der Hor
Foto: Persgroep
Foto: Joop van der Hor
Foto: Joop van der Hor Foto: Joop van der Hor

Nieuwe droom gedroomd

"Maar ik had een nieuwe droom gedroomd en die wilde ik niet alleen dromen maar ook beleven. Vroeger op school tekende ik poppetjes met hoge hoeden op die een kist droegen. Ik was 6 jaar en de juffrouw liet mijn moeder op school komen om te vragen wat er met haar zoon aan de hand was. Ik kom uit een zorgzaam lief gezin, mijn moedertjes in mijn allessie. In 1991 stierf een buurman in mijn armen. Ik kwam hierdoor in aanraking met Rob Roos van Maranatha. Die man heeft mij gecoacht en de liefde voor het vak bijgebracht. Ik ben 10 jaar geleden voor mijzelf begonnen en ben Rob nog steeds enorm dankbaar voor de kans die hij mij heeft gegeven."

Alles kan, niets moet

Hoewel John zelf 'the Englisch Style' aanhangt, is niets hem te gek. "Bij ons kan alles. Je racefiets naast de kist? Gitaarsolo, accordeonmuziek of een compleet Shantykoor? Op je laatste aardse dag mag je het leven dat je hier hebt geleefd met je geliefden op je eigen manier vieren. De klant is koning. 'Le Roi est mort, Vive Le Roi'." John en Evelien stappen volgend jaar in het huwelijksbootje. Eveliene staat volledig achter John's droom en maakt er met 'Dandelion' (paardenbloem)- haar eigen bedrijfje in rouwverwerking- deel vanuit. "We hebben elkaar ontmoet op het crematorium in Rotterdam-zuid waar zij werkzaam is. De vonk sloeg meteen over" lacht John die het maken van grapjes nog niet verleerd is. Hij omschrijft zijn aanstaande als een oude ziel met een frisse geest in een jong lichaam. "Ik zie vol trots hoe ze ouderen en kleine kinderen opvangt en met respect voorbereidt op wat komen gaat of de nazorg geeft die nodig is."

Gratis advies over kosten

Over kosten van een goede uitvaart laat Den Breejen zich liever niet uit in de krant maar zegt wel dat deze over het algemeen te duur is en dat mensen zich vaak niet realiseren dat ze een vrije keuze hebben en aan geen polis of verzekeringsmaatschappij vast zitten. "Loop binnen en vraag. Advies en koffie zijn gratis."

'Feyenoord is de te kloppen ploeg'

Peter Houtman ziet moeizame zege

Feyenoord won, zij het moeizaam. PSV deed hetzelfde, ook niet zonder moeite, en Ajax verloor in de eerste speelronde bij Heracles Almelo met 2-1. Het nieuwe seizoen in de eredivisie is afgelopen weekend begonnen. Feyenoord heeft de jacht op titelprolongatie geopend. Dat lukte één keer eerder, begin jaren zestig.

HOOGVLIET - Peter Houtman, voormalig spits van de Rotterdammers en inmiddels al vele jaren stadionspeaker, zag de landskampioen zondag met 2-1 winnen van FC Twente. "Verdiend, maar moeizaam. Het was in de laatste minuten nog een beetje afzien. Die tegentreffer (1-1 van Fredrik Jensen, red.) viel al uit de lucht in de eerste helft, dat gebeurde in de tweede helft vlak voor tijd bijna weer," aldus Hoogvlieter Houtman, die doelt op de enorme kans voor Isaac Buckley-Ricketts. "Het liep goed af en je hebt gelijk een voorsprong te pakken op Ajax."

De Amsterdammers verslikten zich in Heracles Almelo. "Had ik niet verwacht. Feyenoord moet ook al snel naar Almelo (9 september), naar dat kunstgras daar. Het gaat gewoon weer tussen Feyenoord, Ajax en PSV. Wellicht met een verrassing er tussen, FC Utrecht of misschien Vitesse. Feyenoord is wel de te kloppen ploeg, als kampioen."

Stadionspeaker en voormalig spits van Feyenoord, Peter Houtman, zag zijn club zondag moeizaam winnen van FC Twente (foto: John de Pater)

'Het was in de laatste minuten nog een beetje afzien'

Dat verwacht ook Oud-Beijerlander Adri van Tiggelen, oud-international en voormalig speler van onder andere Sparta en PSV. "Er kan nog wel het één en ander gebeuren op de transfermarkt tot het einde van deze maand, maar Feyenoord doet wel tot het einde mee. Dat team staat nog, de kern is gebleven. Dirk Kuyt is gestopt, maar daar was het mooie wel af vind ik. Ajax is belangrijke spelers kwijtgeraakt, heeft een jeugdig team en krijgt direct al een tik te verwerken. Voor PSV hetzelfde verhaal. Uit Europa en veel kwijtgeraakt deze zomer."

Houtman genoot in de Kuip van keeper Justin Bijlow, die door blessures van Kenneth Vermeer en Brad Jones onder de lat stond tegen FC Twente. "In het begin van de wedstrijd verrichte hij direct een goede redding, lekker voor hem. Aan die 1-1, een enorme streep, kon hij helemaal niets doen."

Bodyfit 65+ en Pilates

Hoogvliet - 'Burn and Shape it' verzorgt in ArtStudio aan het Campusplein 2a in Hoogvliet lessen Pilates en Bodyfit 65+. Beide lessen zijn gemengd, dus voor mannen en vrouwen toegankelijk. Pilates is een vorm van fitness waarbij je de diepliggende spieren traint, op een matje. Het gehele uur span je je buikspieren aan, omdat het een echte core training is. Burn and Shape It geeft les op de donderdagavond van 20.00 tot 21.00 uur. Op dinsdagavond begint na de vakantie een beginnersuur.

Bodyfit 65+

Bodyfit 65+ is speciaal voor ouderen. De lessen worden op een stoel gegeven. Er wordt gewerkt aan kracht en ook wordt er om de week een aantal oefeningen op een matje gegeven na een zeer goede opwarming. Omdat bij ouderen heel vaak hun kracht afneemt, wordt er aandacht gegeven aan het behouden van een bepaalde kracht. Ook is evenwicht en souplesse een aandachtsgebied. Op dinsdagavond begint na de vakantie een beginnersuur. Geïnteresseerd? Bel voor informatie naar 06-21178880

Voetbaltoernooi terug

Albrandswaard - Het RTV Albrandswaard Toernooi start op dinsdagavond 22 augustus. Er wordt gespeeld om de Wout Dijkhuizen bokaal. Het toernooi wordt voor de 16e keer gehouden, maar verdween vorig jaar van de voetbalkalender. RTV Albrandswaard, de lokale omroep, neemt dit jaar de organisatie voor haar rekening. Er zijn twee voorrondes. Op dinsdagavond 22 augustus speelt sv WCR op sportpark De Omloop in Rhoon tegen vv Oude Maas. Een dag later trapt PSV Poortugaal af tegen vv Rhoon op het sportpark Albrandswaard in Poortugaal. Beide wedstrijden starten om 20.05 uur. Zaterdag 26 augustus is de finaledag. Op het nieuwe kunstgrasveld van vv Rhoon openen de eerste zaterdag elftallen van sv WCR en PSV Poortugaal in een onderlinge wedstrijd de dag. De troostfinale is om 14.00 uur. De finale om de Wout Dijkhuizen bokaal begint om 16.15 uur. Rondom de wedstrijden zijn er live optredens van Ben Littlewood (The Voice), Hans Somers (Pats Boem Show en Veronica TV) en Country Wilma (De Toppers). Ook is er een kinderplein. De prijsuitreiking is rond 18.45 uur door burgemeester Hans Wagner.

Korfballers van Nikantes gestart met de training

Selectie en A1 van Nikantes tijdens trainingsweekend. Foto: Foto: Giny Roeters

Het nieuwe korfbalseizoen is ook weer gestart. De selectie en A1 van Nikantes hebben een trainingsweekend gehad in Brabant. Er zijn veel nieuwe jeugdspelers in de selectie en ook start Nikantes met een nieuwe trainer: Paul Meijer (op de foto met het paarse t-shirt).

Hoogvliet - Alle trainingen voor de overige teams van de Hoogvlietse korfbalvereniging gaan van start vanaf dinsdag 22 augustus. De jongste jeugdleden van de korfbalclub trainen op dinsdag en donderdag van 18.30 tot 19.30 uur. Vanaf 19.30 uur traint de oudere jeugd van de korfbalvereniging.

Geïnteresseerden die altijd al eens wilden korfballen, zijn welkom om eens een keer te komen kijken. Er is dan een mogelijkheid om vier keer gratis mee te komen en te doen om te kijken of korfballen wat voor jou is.

Leden van Nikantes, ETC en YUM mogen ook gratis gebruik maken van het spiksplinternieuwe beachcourt op de Botreep in Hoogvliet. Korfbalvereniging Nikantes heeft ook een mooi speeltoestel voor de jongste jeugd, dus ook de jongste kinderen kunnen zich er prima vermaken.

Op zaterdag 26 augustus zijn er thuisoefenwedstrijden bij de Hoogvlietse korfbalvereniging op de Botreep.

Kijk voor meer informatie op de website van de korfbalvereniging: www.nikantes.nl.

Arenza Open Jeugd Toernooi bij L.T.C.

Hoogvliet - Tussen 22 en 27 augustus vindt op het tennispark van L.T.C. Hoogvliet het Open Jeugd Toernooi plaats. De tenniswedstrijden worden dagelijks gespeeld tussen 16.00 en 21.00 uur en in het weekend beginnen de wedstrijden om 10.00 uur. Belangstellenden zijn van harte welkom om te komen kijken. De tennisvereniging is gevestigd aan het Groot Hoefblad 13 in Hoogvliet. Voor meer informatie kijk op: www.facebook.com/JeugdLTCHoogvliet

Tussen Texelse schapen en
bruine beren in Canada

Foto: Hans van Oosterhoudt

Yvonne Schultz, freelance correspondent Botlek2, las de oproep voor vakantieverhalen en schreef spontaan haar verhaal op. Een verhaal van makke Texelse schapen en levensgevaarlijke bruine beren in Canada.

Ze begint met een uitleg over de door haar ingezonden foto: "Ik sta op een camping in Canada met mijn rug naar de camera met veel groen voor me. Als je inzoomt op de kleine zwarte stip linksboven de vuilnisbak dan zie je dat daar een beer staat. Hemelsbreed is de afstand nog geen 35 meter. Later bleek ze nog twee jongen te hebben ook, spannend!" aldus de avontuurlijk ingestelde Yvonne Schultz. Als ze op dat moment geweten had dat bruine beren met gemak een snelheid van 50 kilometer per uur kunnen halen en wegrennen of in een boom klimmen geen zin heeft omdat ze je razendsnel in kunnen halen en ondanks hun gewicht van soms meer dan 400 kilo gemakkelijk in een boom kunnen klimmen, had de Hoogvlietse het wellicht iets minder leuk gevonden.

Linksboven als een kleine donkere stip staat een levensgevaarlijke beer in het groen verscholen. In luttele seconden kan hij bij Yvonne zijn. Foto: Yvonne Schultz

"Vakantie blijft heerlijk, een welkome afwisseling op de dagelijkse gang naar kantoor. In verband met collega's moeten wij in november al bepalen welke periodes we het komende jaar vrij willen hebben. Als het dan eenmaal gelukt is door het jaar heen een aantal weken te reserveren, volgt het volgende dilemma. Gaan we weg en zo ja, waar naar toe? Thuisblijven zou nuttig zijn, want er moet best nog wat geklust worden in huis en tuin. Maar daar rust je niet van uit en we zijn juist zo toe aan rust. Dus besluiten we toch maar weer weg te gaan.

Nu zijn we net terug van een midweek Texel. Wat is het daar schitterend. Typisch eigenlijk, ik weet de weg in Europa, Australië, Nieuw Zeeland, Thailand, Kenia, Canada maar niet op onze eigen Waddeneilanden. Maar qua natuur kan niets tippen aan Canada. Vorig jaar trokken we met een camper door British Columbia en Alberta. We hebben beren gezien, een poema, eland, sneeuwgeiten, bultruggen, otters, zeeleeuwen en nog veel meer. Op een camping kwam een zwarte beer met twee jongen langswandelen. Zo mooi, de jongen speelden in het groen en moeders sjokte er rustig achteraan. Af en toe ging ze op haar achterpoten staan om te ruiken of er geen onraad was, Wat dat betreft was mijn weekje Texel iets minder avontuurlijk. Maar thuis struikelde ik en raakte licht gewond. Canada was minder gevaarlijk achteraf gezien!"

19 / 24

Lokale voetbalclubs spelen op RTV Albrandswaard Toernooi Foto: stock

Woensdag
16 augustus

10.00 activiteiten NVVH/Vrouwennetwerk NVVH/Vrouwennetwerk Hoogvliet heeft in augustus wat extra excursies. "Op woensdag 30 augustus gaan we met een gids wandelen op het DWL-terrein. Ook nu vertrekken we om 10 uur vanaf metrostation Hoogvliet. Op woensdag 6 september gaan we gezamenlijk lunchen op Zorgboerderij De Buytenhof. Woensdag 13 september hebben een demonstratie Ikebana. Dit wordt gegeven in de Flamingo in Hoogvliet. Woensdag 20 september bezoeken we de tentoonstelling Vrouwen van Rotterdam. Woensdag 27 september hebben we een gezellige quizochtend, ook dit is in de Flamingo. Tel. 06-49688988. Flamingo, Lengweg 150, 3192bm Hoogvliet

13.00 Tasje stempelen Op woensdagmiddag 16 augustus geven we bij Intratuin Rhoon om 13:00 en om 14:30 uur nogmaals de kidsworkshop tasje stempelen, gewoon omdat hij zo leuk is! Ga aan de slag met een linnentasje, verf en diverse voorwerpen en materialen om daar een mooi ontwerp op het tasje te verven. Doe je ook mee? Schrijf je alvast voor € 2,50 in bij de servicebalie. Incl. alle materialen en een drankje met wat lekkers.

Het terrein van L.T.C. Hoogvliet waar het Arenza Open Jeugd Tennistoernooi wordt gehouden.

Zondag
20 augustus

10.00 Beach Boulen Op zondag 20 augustus kunnen deelnemers Beach Boulen op het nieuwe Beachcourt op het sportcomplex aan de Botreep in Hoogvliet. Het begint om 10.00 uur en opgeven kan via het Ontip aanmeldsysteem. Er worden 5 rondes gespeeld. De kosten zijn € 10.00 per koppel. De prijzen zijn een verrassing. In de zomermaanden kunt u ook gewoon Jeu de Boulen op de normale banen van Nikantes op de woensdagmiddag en de zondagmiddag van 13.00-17.00 uur. Kijk voor de datums op www.nikantes.nl. Opgeven voor het Beachboulen kan via bijgaande link: http://www.ontip.nl/nikantesjdb/Inschrijfform.php?toernooi=Beachboulen

Dinsdag
22 augustus

16.00 Arenza Open Jeugd Tennistoernooi Tussen 22 en 27 augustus vindt op ons prachtige tennispark het Open Jeugd Toernooi plaats. De wedstrijden worden dagelijks gespeeld tussen 16:00 en 21:00 en in het weekend vanaf 10:00. Iedereen is van harte welkom om te komen kijken. Hoogvliet, Groothoefblad 13, 3193ga Hoogvliet

20.00 Voorronde RTV Albrandswaard Toernooi s.v. W.C.R. - v.v. Oude Maas is de eerste wedstrijd die gespeeld wordt in het kader van het RTV Albrandswaard Toernooi. De winnaar gaat naar de finale op zaterdag 26 augustus. De verliezer speelt op dezelfde dag de troostfinale. Rhoon, Omloopseweg 6, 3161er Rhoon. PSV - v.v. Rhoon spelen op woensdag 23 augustus om 20.00 uur hun voorronde aan de Albrandswaardseweg 84, 3172xc Poortugaal.

Zaterdag
26 augustus

12.00 Finaledag RTV Albrandswaard Toernooi Op 26 augustus wordt op het terrein de finaledag van het RTV Albrandswaard Toernooi gehouden. Om 11.45 uur speelt s.v. W.C.R. zaterdag vriendschappelijk tegen PSV Poortugaal zaterdag. Om 14.00 uur wordt de troostfinale gespeeld en de finale van het toernooi staat gepland om 16.15 uur. Rhoon, Omloopseweg 6, 3161er Rhoon.

13.00 Participarade De Participarade een gezellig familie festival in Hoogvliet. Naast Winkelcentrum Hoogvliet zal zaterdag 26 augustus weer het gezelligste familie festival van Hoogvliet plaatsvinden. Ga langs bij de diverse verenigingen en instellingen die aanwezig zijn, drink een drankje op het terras en geniet van de optredens op het podium. Dit jaar openen The Kik het avond programma.

Info www.participarade.nl of facebook.com/participarade. Parkeer terrein Winkelcentrum Hoogvliet, Cloese 203.