Botlek Hoogvliet

17 april 2019

Botlek Hoogvliet 17 april 2019


Wandelen tussen bloesem

Geniet van de lente

De bloesemwandeling is uitgezet op zorgboerderij De Buytenhof.

De lente is losgebarsten op boerderij De Buytenhof in Rhoon. De boomgaard staat volop in bloei en de bijen vliegen er op los. De bloesemperiode is de mooiste en belangrijkste periode in de boomgaard. Bezoekers kunnen hiervan genieten met een bloesemwandeling.

Rhoon - De zorggasten van de Buytenhof hebben een mooie wandeling door de boomgaard uitgezet. Ze schilderden de borden met bewegwijzering en plaatsen ze in de boomgaard.

Bloesemwandeling is mogelijk tijdens de openingstijden van de Buytenhof van dinsdag tot en met zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur. De wandeling is te combineren met een bloesemontbijt in de theeschenkerij. Zorggasten en medewerkers serveren diverse ontbijtgerechten vanaf € 1,75.

Foto: Foto:

In de bloesemtijd bestuiven de bijen de bloemen waardoor er kleine vruchten kunnen ontstaan. Deze vruchtjes groeien in een paar maanden uit tot heerlijke appels, peren en kersen. Wanneer het in deze periode koud is vliegen er minder bijen en vindt er ook minder bestuiving plaats.

Als het 's nachts vriest kunnen de bloemen kapot vriezen, waardoor de oogst verloren kan gaan. Door de bloesem 's nachts te besproeien met water vormt er een ijslaagje om de bloem heen, waardoor de bloem beschermt is tegen de vorst. Kortom de bloesemperiode is mooi en spannend tegelijk.

Kort nieuws

Foto: Persgroep

Paaseieren speurtocht in winkelcentrum

Hoogvliet - Winkelcentrum Hoogvliet zet de bloemetjes buiten op zaterdag 20 april van 12.00 tot 16.00 uur. Bij verschillende winkels worden gouden eieren in de etalages verstopt. Bij een versierde stand (met ballonpilaren en een zwevende haas) staat meneertje/ mevrouwtje buitenleven. Zij zullen op een enthousiaste manier kinderen uitnodigen om bij hen een kaartje op te halen. Op de kaartjes vullen ze hun gegevens in en vervolgens gaan ze op zoek naar de eieren.

Als ze een ei gevonden hebben noteren ze de naam van de winkel op het kaartje. Bij tien opgeschreven winkels mogen ze hun kaartje inleveren en deze wordt gecheckt door de begeleider van het spel. De juiste winkels genoteerd en dus alle eieren gevonden? De beloning is een lekkere grote chocolade haas. Ook zal er op deze dag een Paashazenband aanwezig zijn. Kijk voor meer informatie op: www.winkelcentrum-hoogvliet.nl of kijk op de facebookpagina.

In de krant?

Een groot deel van De Botlek wordt door de lezers zelf geschreven. Wil jij een plekje in de krant? Plaats je bericht dan via de 'Schrijf Mee-button' op www.debotlek.nl.

Culinair op
reis met TOK

Foto: Nanda van Heteren
Rotterdam 10 april 2019.Hebo Lift 2 bezig met het bergen van Chryssi, vanwege de verdieping van de Nieuwe Waterweg Sleephpperzuiger Ecodelta van van der Kamp op de achtergrondFoto Ries van Wendel de Joode/HBR
Poortugaal-Brielle Foto: john de pater

Het Wapen van Rhoon

In de Noord-Amerikaanse stad Boston hebben ze Cheers, in Rotterdam-Noord hebben ze café Timmer en aan de noordkant van de metrolijn in Rhoon hebben ze het Wapen van Rhoon. Ik ben in alle drie geweest en het kan geen toeval zijn, er bestaat een grote overeenkomst tussen deze drie horeca etablissementen. Cheers kent iedereen wel van de gelijknamige succesvolle televisieserie waarin bartender Sam Malone, gespeeld door de acteur Ted Danson, elke gast een thuisgevoel geeft. Wie kent niet vaste klant Norman en postbode Cliff? Hetzelfde gastvrije gevoel geniet je bij Timmer aan de Oude Binnenweg, ook zo'n plek waar zowat iedereen, iedereen kent. Zo ook in het Wapen van Rhoon tegenover de oude Dorpskerk en het witte statige Kasteel van Rhoon. 't Wapen, zoals dit eetcafé kortweg wordt genoemd, is gevestigd aan de Dorpsdijk 42. Wel na binnenkomst de deur rechts nemen anders stap je de aanzienlijk chiquere en ook prijziger brasserie binnen. Ook niets mis mee maar de sfeer is er gewoon heel anders. 't Wapen is een oergezellig café met een oud-Hollandse sfeer. Hier zitten havenbaronnen, arbeiders, pensionado's, studenten, legale en illegale stelletjes door elkaar en met elkaar aan de bar of aan één van de gezellige tafeltjes te drinken, te eten en te praten. 's Avonds wordt een dagschotel voor weinig geserveerd en de kans dat aan het ene tafeltje een miljonair zit en aan de andere een havenarbeider is groot. Achter de bar altijd gezellige types zoals Willem en Gerard, die twee behoren tot het vaste meubilair. Ze tappen er al bier vanaf de tijd dat er nog postkoetsen voor de deur stopten. Ik kom er niet zo heel erg vaak, maar vaak genoeg kennelijk om na binnenkomst gelijk aan een lief zacht blondje voorgesteld te worden die ik direct aan de lippen zet, heerlijk zo'n Leffe Blond! De gasten komen van heinde en verre, vaak met de metro want die stopt zowat voor de deur. Het café is van maandag tot en met vrijdag geopend vanaf 11:00; op zaterdag vanaf 15:00. Ik hoop u daar eens tegen te komen, u zult zich er direct thuis voelen. reageren? joopvanderhor@gmail.com

Groene hart (nog) niet bebouwd

Bewonersvereniging BAD opgelucht

Jan Bekkers, Ad Mulder en Frans Henninger van het bestuur van BAD zijn blij dat de bouwplannen voorlopig van de baan zijn... Foto: Yvonne Schults

Na ruim 18 jaar in onzekerheid gezeten te hebben, mocht 10 april eindelijk de vlag uit bij de Bewonersvereniging Achterweg, Dorpsstraat en Cromme Meth (kortweg BAD). De gemeente Rotterdam heeft namelijk besloten het groene stukje historisch Hoogvliet rondom de begraafplaats Oud-Hoogvliet (voorlopig) niet te bebouwen. De plannen om 35 huizen te bouwen in het gebied zijn van de baan.

BAD" Nu gebied tot beschermd dorpsgezicht laten verklaren"

Hoogvliet - BAD kwam hiertegen in het verweer vanwege het verlies van het groene karakter, aantasting van het leefgebied van een aantal unieke diersoorten en het verlies van de unieke slotenstructuur van het gebied. Ook zou alleen al de aanvoer van bouwmaterialen tijdens de bouw resulteren in onveilige situaties rondom de school en het grote risico op verzakking van de historische huizen aan de Dorpsstraat. Dat gaat nu de komende jaren dus niet gebeuren en dat is een grote opluchting voor BAD. Inmiddels is ook projectontwikkelaar Van Omme & De Groot op de hoogte gesteld. Zij hebben getekend voor een bouwlocatie elders in de stad. Het groene hart behoudt vooralsnog een bouwbestemming, maar er volgt eerst meer onderzoek en dat heeft geen spoed, aldus de gemeente Rotterdam. Inmiddels is ook onderzocht dat de grond in dit gebied vervuild is met o.a. asbest, olie en bestrijdingsmiddelen. De gemeente zal eerst moeten saneren om het gebied schoon te kunnen opleveren. "BAD gaat nu proberen het gebied tot beschermd dorpsgezicht te laten uitroepen en het bestemmingsplan hiermee definitief te laten aanpassen", zegt bestuurslid Frans Henninger. Inmiddels zijn alle bewoners op de hoogte gebracht van het goede nieuws. De opluchting is groot. Het bestuur van bewonersvereniging BAD heeft de communicatie met Dhr. Mark Compeer, project manager van de gemeente Rotterdam, de afgelopen jaren zeer op prijs gesteld. Secretaris Ad Mulder: "Mark heeft ons waar en wanneer mogelijk altijd goed geïnformeerd en eerlijk verteld waar het op stond, heel prettig". Voorzitter Jan Bekkers vult aan: "BAD heeft ook de toezegging gekregen dat bij nieuwe ontwikkelingsplannen van het gebied zij vanaf het begin bij deze gesprekken betrokken zullen worden". Het bestuur van BAD besluit met de woorden: "Behalve BAD hebben ook de Protestants Christelijke basisschool Het Middelpunt, het Historisch Genootschap en de Dorpskerk Hoogvliet zich verzet tegen de bouwplannen. Wij zijn van mening dat onze vasthoudendheid en het blijven wijzen op gevaren voor mens en omgeving hebben geholpen in de besluitvorming van de gemeente. Wij als bestuur hadden dit nooit kunnen bereiken zonder de steun van de bewoners, die posters ophingen en financieel bijdroegen waar nodig. Wij willen hen dus heel hartelijk bedanken. Ook willen wij oud-bestuurslid Annemarie Zirkzee hartelijk bedanken voor haar grote aandeel in het proces".

Foto: Yvonne Schults

Colofon de Botlek Hoogvliet Albrandswaard

Advertentieverkoop en media-advies
Thom Dijkshoorn
E advertising.west@persgroep.nl
T 0611467536


Krant gemist?
Vul svp het formulier op de website in onder de knop Krant gemist of bel met 088-0561595

Familieberichten
E familieberichtenweekbladen@persgroep.nl
T (088)-0137268
Zelf een familiebericht opgeven kan via de website
www.familieberichten.nl

Rubrieksadvertenties
E rubriekenweekbladen@persgroep
T 0900-6743836

Kantooradres
Delftseplein 27-k
3013 AA Rotterdam

Redactie
Bied je nieuws aan op de website via de knop Schrijf Mee.
Bied je agendabericht aan via
Agendaberichten Plaatsen

Voor overige redactiezaken:
Stella Schaper
E redactie.bl@persgroep.nl
T 06 - 29299699
(niet voor krant gemist)

Bezorger worden?
Meld je aan via krantjecontantje.nl

Algemene voorwaarden en overige informatie
(Zoals advertentietarieven en oplage) ga naar:

www.persgroep.nl

Dit is een uitgave van de Persgroep Nederland BV. Aangeboden kopij kan zowel worden geplaatst in de gedrukte als digitale uitgaven van de Persgroep.

Beestenboel bakt voor KiKa

Beestenboelbakkers voor Kika

Hoogvliet - De maand maart stond in het teken van bakken voor KiKa bij Gastouderopvang de Beestenboel Hoogvliet. Onder begeleiding van Marlous Hazebroek hebben de kinderen (0 tot 6 jaar) hun eigen bakkersmuts geknutseld en de heerlijkste taarten, koekjes, cupcakes en andere lekkernij gebakken, versierd, geproefd en verkocht. De verkoop was een succes. Ze hadden als doel €200 en ze zijn daar overheen gekomen. Dat was een feestje waard. Op 9 april werd dit gevierd. Een vrijwilliger van KiKa kwam langs en de kinderen hebben de zelfgemaakte cheque t.w.v. €215,00 overhandigt aan Rien Schimmel. Bakken voor KiKa is nu afgelopen, maar volgend jaar doen de Beestenboel bakkers weer mee.

De buxusmot is weer terug

Albrandswaard - Dode blaadjes, kale takken en spinnenwebben in uw buxus? Grote kans dat de buxusmot zich in uw buxus heeft genesteld. De rupsen vreten de groene blaadjes in een recordtempo weg. Eerst schrapen ze de onderkant van het bladmoes weg. Daarna beginnen ze bladeren aan elkaar te spinnen waardoor u de rupsen ook gaat zien. Zodra de temperatuur in het voorjaar boven de tien graden komt, komen de rupsen massaal uit hun eitjes. Wees er snel bij om ze te bestrijden, want in korte tijd maken ze complete buxushagen en -struiken kapot. Controleer de buxus en verwijder alle rupsen (ook in de zomer en de herfst). De bovenste groene blaadjes kunnen wegknipt worden; daar zitten de meeste rupsen. Besproeien kan ook met een biologisch middel.

Na 80 jaar is Dirk nu bij zijn kinderen

Nu Dirk dood is, begint zijn leven

HOOGVLIET- Ineke Eland is zowel dolgelukkig als intens verdrietig. Blij en dankbaar dat ze Dirk den Boef heeft kunnen bijstaan in zijn zoektocht naar zijn overleden kinderen en diep bedroefd na het plotselinge overlijden van Dirk op 1 april 2019 welke Ineke betitelde als 'de slechtste grap ooit'.

40 jaar geleden stapte Dirk de Boef in het leven van voormalig Hoogvlietse van het jaar Ineke Eland. De immer sociaal maatschappelijk betrokken Den Boef was voorzitter van de Bewonersraad Westpunt en riep huis-aan-huis buurtgenoten op om tijd vrij te maken om mee te denken bij de plannen rond de herstructurering van de wijk. De twee werden maatjes maar altijd met gepaste afstand ertussen. Maar na de dood van Dirks vrouw en de scheiding van Ineke werd de band inniger nadat Ineke ook nog eens in haar woning slachtoffer was geworden van een gewapende roofoverval. "Ik ga je door je donkerste periode van je leven loodsen" sprak Dirk, waarna voor beiden een viertal mooie jaren 'living apart together' volgden. Ze deelden elkaar de meest bijzondere momenten uit hun beider leven en zo ontdekte Ineke dat Dirk en zijn vrouw Corrie twee kinderen ter wereld hebben gebracht; Nummer 1, een zoon op 9 september 1967 en nummer 2 , een dochter op 24 december 1968. "Nummers, geen namen want het jongetje kwam levenloos ter wereld en het meisje heeft slechts korte tijd geleefd. Zijn vrouw kon er niet over praten waardoor ook Dirk zijn verdriet niet kon uiten of delen. Het jochie is door Dirk en zijn vader begraven op Hofwijk, het meisje op Crooswijk maar daar was niemand bij want Dirk en Corrie storten compleet in, zoveel leed, zo onvoorstelbaar!"

Dirk den Boef, amper drie maanden geleden. De dood heeft hem uit het leven weggerukt. Hij laat een verpletterende indruk achter. Foto: Cor Vos Foto: Cor Vos

Van nummer naar naam

BIDPRENTJE

De kleine groep belangstellenden kreeg na afloop van de begrafenis van Dirk den Boef, door de uiterst correct leidende uitvaartverzorger Marco Gouw en Ineke zelf, een ouderwets bidprentje uitgereikt met daarop een tekening van een aartsengel welke zich over een jongetje en een meisje ontfermd met daarin door Dirk zelf opgestelde tekst: "Wat mij eerder als vader niet werd gegund, is mij op 3 februari 2019 mogelijk gemaakt. Ik heb, mede door de nieuwe 'Wet Persoonsregistratie - Overleden Kinderen' mijn beide kinderen in laten schrijven in het geboorteregister van de stad Rotterdam onder de namen Dirk - Marinus en Francisca - Hendrika, roepnamen Marius en Francien. Hiermee hebben onze kinderen hun bestaansrecht verkregen. Ik ben als vader trots en gelukkig."

ACUTE LEUKEMIE

Het is Eland op de valreep gelukt om de tenaamstelling te bewerkstelligen want Dirk was er reeds te zwak voor. Zij zorgde voor de benodigde papierwinkel en speurde stad en land af. "Hij is met een glimlach op de mond op 80-jarige leeftijd gestorven en is inmiddels aangekomen bij zijn vrouw Corrie en hun kinderen Marius en Francien." aldus Ineke. Dirk den Boef stierf aan acute leukemie en is op eigen verzoek in alle rust en stilte begraven.

Oorlog woedde ook in Albrandswaard

Gastlessen over 4 & 5 mei

Burgemeester Hans Wagner en Bertie Barendregt gaven 8 april een gastles over 4 & 5 mei op OBS De Overkant... Foto: Yvonne Schults

Tussen 3 en 16 april gaven burgemeester Hans Wagner en wethouder Marco Goedknegt op diverse Albrandswaarde basisscholen gastlessen aan groep 8 over 4 en 5 mei. Na de Julianaschool, De Grote Reis en de Parel was 8 april OBS De Overkant aan de beurt. Om 13.30 uur zitten de leerlingen van de groep van juf Wendy gespannen te wachten. Burgemeester Wagner stapt binnen samen met Bertie Barendregt van het Comité 4 & 5 mei, waarvan de burgemeester voorzitter is.

Laten we blij zijn dat we al bijna 75 jaar in vrede en vrijheid leven

Albrandswaard - Elk jaar in april worden deze gastlessen gegeven om jongeren eraan te herinneren hoe gruwelijk oorlog is en dat wij onze vrijheid moeten koesteren en waarderen. De les start met een duidelijk filmpje waarin de Tweede Wereldoorlog in 7 minuten wordt samengevat. De hele klas luistert ademloos, het is muisstil in het klaslokaal. Burgemeester Wagner: "Wij leven al zo lang in vrijheid" zegt hij, "maar in een oorlogssituatie kun je niet wonen waar je wilt, spelen met wie je wilt, eten wat je wilt of zeggen wat je wilt. Je leeft continu in angst". In mei 1940 landden de Duitse parachutisten op vliegveld Waalhaven, ongeveer waar nu McDonalds Rotterdam Charlois zit. Die begonnen gelijk te vechten, met 1.200 doden tot gevolg. Daarna werd Rotterdam gebombardeerd, met nog eens 900 slachtoffers. De Duitse soldaten pakten fietsen af en pikten huizen in, zoals bijvoorbeeld Villa Johanna, op de Dorpsdijk in Rhoon, wat hun hoofdkwartier in deze regio werd. Vele mensen doken onder in het hele land. De kinderen wisten meteen een bekende onderduikster te noemen, Anne Frank, die in het Achterhuis in Amsterdam heeft gewoond en na 2 jaar verraden werd. In onze regio zijn diverse bommen gevallen, bijvoorbeeld op een school in Poortugaal, waar nu een parkje is (Van de Poest Clementlaan). Op 11 oktober 1944 zijn 7 onschuldige mensen doodgeschoten in Rhoon ter vergelding van de dood van een 17-jarige Duitse soldaat die werd geraakt door een elektriciteitskabel. Schrijver Jan Brokken heeft hierover het boek De Vergelding geschreven. Ook zijn diverse vliegtuigen neergestort in Rhoon en Poortugaal. Op 4 mei herdenken we echter niet alleen de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog, maar ook van andere oorlogen en diverse vredesmissies waaraan Nederlandse troepen deelnemen. Na de hongerwinter in 1945 werd Nederland stukje bij beetje bevrijd. Op 5 mei vieren we onze vrijheid. "Een vrijheid die we moeten koesteren", aldus Bertie Barendregt. "Het is altijd wel ergens ter wereld oorlog omdat mensen anders denken, iets anders geloven of er anders uitzien. Laten we blij zijn dat we hier al bijna 75 jaar in vrede mogen leven". Deze week zijn OBS Portland en nogmaals de Parel aan de beurt. Tussen 2016 en 2020 is de slogan van het Nationaal Comité 4 en 5 mei 'Geef vrijheid door'. Het centrale thema dit jaar bij o.a. herdenkingen, vieringen en in musea is 'in vrijheid kiezen'.

TOK gaat de wereld rond in 80 dagen

Kookclub voor tieners succesvol

Deelnemers aan de Kookclub TOK in Pernis. Foto: Jacco Oldenburg

Try Our Kitchen oftewel TOK is een succesvolle jongerenactiviteit in Pernis in het JVR-gebouw. Ooit van start gegaan in 2013 en 6 jaar later nog steeds populair. Dat maakt nieuwsgierig. Wat is dat eigenlijk voor club, dat TOK?

PERNIS – De eerste tieners verzamelen zich op vrijdagmiddag rond 17.15 uur in het JVR-gebouw in Pernis. "De sfeer is rustig", aldus leidster van het eerste uur Anneke Louwen. "Vanavond krijgen de jongeren een kookworkshop van Arjen, die het tot de laatste 15 deelnemers van Heel Holland Bakt heeft geschopt. "Onze TOK-ers hebben zich de hele week voorbereid op deze avond en zijn dus extra gespannen."

Kookclub

Jacco Olderburg

Tijdens het koken komen soms problemen ter tafel

Arjen stelt zich voor en instrueert de tieners die vervolgens fanatiek aan de slag met het thema 'New York'. De tafels die verspreid staan in de zaal staan bomvol ingrediënten om volwaardige taarten te maken. Louwen legt uit; "TOK is een gratis kookclub voor tieners uit Pernis. Het idee om TOK te starten kwam voort uit de gedeelde behoefte om iets voor tieners in het dorp te organiseren.

Aangezien eten verbindt, was al snel het idee geboren een kookclub te starten. Gedreven leiders werden snel gevonden. Vervolgens zijn we gewoon gestart met koken op Campingaz setjes. Dankzij giften en de rommelmarkt hebben we onze 'uitzet' in de loop der jaren kunnen uitbreiden en zijn we nu zo goed als compleet voorzien."

Ròbert

"Gemiddeld komen er tussen de 15 en 25 tieners op een avond af. De avonden beginnen met een presentatie over het thema, daarna wordt er in groepjes gekookt, samen gegeten en opgeruimd. Thema's zijn bijvoorbeeld landen als Syrië, Indonesië en Korea. Er wordt dan iets verteld over deze landen, maar uitdagender is dat we ook gerechten uit deze landen koken. Vorig seizoen hebben we de culinaire paden van de zijderoute bewandeld en nu zijn we bezig met de 'Wereld rond in 80 dagen', halte New York. Arjen coacht en voorziet de tieners van feedback op hun taart 'à la Heel Holland Bakt'- Ròbert. Na tromgeroffel en nagelbijten gaan de bakkers Sander en Esmeralda met hun smaakvolle 'NYC' taart met een grote bokaal naar huis.

"We willen een maatschappelijk betrokken club zijn die tieners met elkaar verbindt en waar ze volledig zichzelf kunnen zijn. Tijdens het koken komen soms problemen ter tafel. We luisteren dan naar ze en vragen of ze ergens hulp bij nodig hebben. Soms doen we mee aan een actie, bijvoorbeeld 'Zip your lip', een sponsoractie waarbij je 24 uur niet eet, tegen honger in de wereld. Ook hebben we meerdere malen voor dorpsgenoten gekookt, omdat we het belangrijk vinden bij te dragen aan en in ons dorp."

Voor meer informatie over TOK in Pernis, kijk op de Facebookpagina van de Pernisser kookclub: www.facebook.com/Try-Out-Kitchen.

Tuinen mooi opgeknapt

Foto: Yvonne Schults

Albrandswaard - Op 12 april verzamelden 14 vrijwilligers van 10 tot 84 jaar zich in het JCA voor de 2e Albrandswaardse Tuinendag. Op initiatief van Stichting Welzijn Albrandswaard (SWA) in samenwerking met Wim's Tuin en Thuis werden 10 lokale tuinen opgeknapt. Na een korte uitleg gingen de teams aan de slag met klussen als schoffelen, heggen knippen en terrassen vrijmaken van onkruid. Overal hadden de vrijwilligers eer van hun werk. De mensen die hulp vroegen, zijn zelf fysiek niet in staat de klussen te doen, hebben geen netwerk of onvoldoende financiële middelen. Zij waren de vrijwilligers erg dankbaar. Doel van SWA en Wim's Tuinen is dit 3x per jaar te doen, er volgen dus meer sessies. Zodra de data bekend zijn, kunnen inwoners van Albrandswaard die hun tuin willen laten opknappen zich aanmelden via vraagwijzer@welzijnalbrandswaard.nl of 010-5011222. Wil je als vrijwilliger meehelpen, meld je dan aan bij Y.Hekkert@welzijnalbrandswaard.nl.

'De Regenboog' 20 jaar

Kinderkoor De Regenboog bestaat 20 jaar -Foto: Sjors Ribeiro Edison FotoSJORSSjors Ribeiro Edison

Albrandswaard - Kinderkoor De Regenboog bestaat 20 jaar en dat is groots gevierd met een concert 13 april in kerkgebouw De Haven. Het zat er stampvol trotse ouders en andere geïnteresseerden. Eerst zongen de 16 kinderen een aantal liedjes alleen, daarna nog met wat oud-leden. Daarna kwam speciale gast Marcel Zimmer zingen, eerst alleen en later met het koor. Het publiek werd aangemoedigd mee te doen en gaf daar in groten getale gehoor aan. In de pauze werd een cheque onthuld ten bate van 'Het Vergeten Kind'. Er was de afgelopen periode €1.750,= opgehaald met o.a. de verkoop van pennen en kerstkaarten en een sponsorloop.

Steuntje bij opvoeden

Albrandswaard - In de afgelopen 25 jaar hebben in Nederland 40.000 ouders ondersteuning gekregen bij de opvoeding van hun opgroeiende kinderen door inzet van Home-Startvrijwilligers. Het aantal gezinnen dat een beroep doet op de preventieve ondersteuning door Home-Start is de afgelopen tien jaar flink gestegen. De vraag naar getrainde vrijwilligers die zelf ervaring hebben met opvoeden groeit daarin mee. Ook de gemeente Albrandswaard voert dit programma uit. Wil jij ook een bijdrage leveren aan gezinnen een steuntje kunnen gebruiken in de vorm van een luisterend oor? Je krijgt een voorbereidende training. Gevraagd per week enkele uren beschikbaarheid. Contact Jeanette Dekker (o6-35124547) of www.home-start.nl.

Kort nieuws

Foto: Persgroep

Wim Kerkhof bij Steevast

Albrandswaard - Eerste Paasdag, zondag 21 april, is de oprichter en bandleider van de jubilerende Amazing Stroopwafels, Wim Kerkhof te gast in het bekende radio - info programma 'Steevast op Zondag' van RTV Albrandswaard.

In het tweede(13.00-14.00) uur praat presentator Jan Jongerius met de flamboyante musicus, die het 40 jarig bestaan viert van 'The Amazing Stroopwafels', over zijn succes en het boek, geschreven door zijn zoon Merlijn met als titel "Oude Maasweg kwart voor drie".

Als begenadigde muzikant is Wim ook een bevlogen verteller van vele mooie verhalen en anekdotes. Een uurtje lekker babbelend ontspannen staat dan ook in de steigers. Het eerste (12.00-13.00) uur is ingeruimd voor de actualiteit uit de regio, maar ook de komende evenementen en andere wetenswaardigheden. Een flinke scheut mooie muziek maakt het programma weer compleet.

Luisteren kan in de ether op 107.1 FM, via het internet www.rtvalbrandswaard.com, op de kabel van Albrandswaard 99.0 Mhz., en de tv kanalen 28+ analoog en 12 digitaal (caiway).

Paasstoernooi Rijnmond HS

Hoogvliet - Rijnmond Hoogvliet Sport houdt op maandag 22 april (Tweede Paasdag) een voetbaltoernooi voor haar jongste jeugd. Dat wil zeggen de volgende teams doen mee JO12-1,JO11-1 JO11-2, JO9-1 JO9-2 en JO7-1. De aanvang van het Paastoernooi is 10.00 uur.

Spelletje spelen

Hoogvliet - Voor iedereen die het leuk vindt een spelletje te spelen en andere mensen te ontmoeten, organiseert DOCK Hoogvliet elk donderdagochtend en klets-en spelletjesochtend in het huis van de wijk, de Zevensprong. Ook op 25 april om 10.00 uur. Deelname gratis. LCC De Zevensprong is gevestigd aan de Mosoelstraat 20, 3193el Hoogvliet.

Kruispunt in Pernis veiliger

Pernis - De kruising van de Oud Pernisserweg en de Ring is voorzien van snelheid remmende maatregelen en zebrapaden. Voetgangers kunnen in het vervolg via het zebrapad oversteken.

Foto van de week

Benen strekken

De familie Bosman ging vorige week even de benen strekken en een wandeling maken langs de Oude Maas. "Een hele leuke wandeling om aan te bevelen." Gelukkig neemt meneer Bosman onderweg de tijd om wat foto's te nemen. Ook een mooie foto gemaakt? Stuur deze dan in voor de rubriek 'Foto van de week'. Dit kan door te mailen naar de redactie van De Botlek via redactie.bl@persgroep.nl. Nog een mogelijkheid is om een foto te plaatsen op de Facebookpagina van De Botlek: www.facebook.com/DeBotlek. Vergeet geen begeleidend tekstje mee te sturen.

Foto: Walter Bosman

Directeur neemt afscheid van Einstein

Mirjam Berkhout staat voor een muurschildering op het Einstein Lyceum in Hoogvliet waar zij als directeur ook in vereeuwigd is Foto: Nanda van Heteren

Vanaf augustus 2012 tot en met april 2019 is Berkhout werkzaam op de openbare scholengemeenschap voor mavo, havo, atheneum en gymnasium. ,,Ik heb hier verschillende functies gehad om mee te helpen de school qua eindresultaten weer op orde te brengen. Vier jaar geleden ben ik door het team gevraagd om directeur te worden en ik heb met volle overtuiging ja gezegd, omdat ik het personeel heel betrokken vindt. Iedereen werkt hard, heeft geloof in de school die dit jaar vijftig jaar bestaat en het 'Einstein-gevoel' sprak mij heel erg aan." Dat kenmerkt zich volgens Berkhout in de 'de wil om iets neer te zetten'. ,,Zeven jaar geleden hadden we te maken met teveel schoolverlaters, teveel verschillende manieren in lesgeven en onvoldoende resultaten in het onderwijs. Ik zag hier uitdaging in: er moet en kan ook wat gebeuren en het is waarschijnlijk realiseerbaar." De school ging 'terug naar de basis'. ,,Elk jaar gingen we stappen vooruit. Nu is het Einstein Lyceum een school met goede resultaten."

'Hier mag je jezelf zijn en dat wordt gerespecteerd'

Jezelf zijn
Kijkend naar Hoogvliet valt Berkhout een aantal dingen op. ,,Hoewel wij gemeente Rotterdam zijn, is het gevoel bij mij dat het een dorp is dat ver van de stad ligt en tegelijk ook niet. Ik ken geen enkel gebied in Rotterdam dat ingedeeld is met polder en industrie." Berkhout geeft aan dat de school vaak te horen krijgt dat de leerlingen 'sociaal en vriendelijk zijn'. ,,Mensen zijn hier beleefd, groeten elkaar en zeggen u. Deze groep leerlingen kan je niet zo gemakkelijk vergelijken met leerlingen van andere Rotterdamse scholen. Het is een bepaalde manier van omgaan."
Dat merkt de huidige directeur ook in de subculturen binnen de school. ,,Hier mag je je jezelf zijn en dat wordt gerespecteerd. Groepen leerlingen leven niet naast, maar met elkaar." Zowel leerlingen als docenten zijn enthousiast over de school: ,,Collega's steken veel tijd en energie in wat ze kunnen doen om de lessen voor hun leerlingen nog leuker te maken en ze te kunnen helpen. Dat zegt iets over de sfeer van de school."

Directeur van het Einstein Lyceum, Mirjam Berkhout, aan het werk Foto: Nanda van Heteren
Foto: Hans van Oosterhoudt

Herinneringen
Berkhout heeft 'verschillende mooie herinneringen' aan het Einstein Lyceum. ,,De afgelopen jaren heb ik kinderen als groep 8 leerling binnen zien komen en ik heb verschillende leerlingen mogen uitzwaaien met hun diploma. Het is mooi om kinderen te zien opgroeien tot jong volwassene, dat je daar onderdeel van hebt mogen zijn, vind ik heel bijzonder."
De uitdaging in een hogere functie is wat Berkhout heeft besluiten om haar carrière op een andere BOOR school voort te zetten. ,,Gezien wat ik achterlaat, sta ik hier dubbel in, het contact met leerlingen ga ik zeker missen."

Kassa voor Casa Lumina bij Rhoon

Rhoon - Voetbalclub Rhoon draaide zaterdag voor het goede doel. Na de wedstrijd van Rhoon 1 tegen Vierpolders draaide het rad binnen een uur ruim € 750,- bij elkaar voor Casa Lumina, een kindertehuis in Roemenië. Vanaf dit jaar kiest de voetbalvereniging jaarlijks een goed doel waarvoor fondsen worden gegenereerd. Deze eerste editie was de keuze van het bestuur gevallen op Casa Lumina, een project waar o.a. de TweedeKanswinkel aan de Julianastraat, geld voor inzamelt. Het geld wordt besteed aan het sociaal dagcentrum in Oradea (Roemenië) waaraan naast een kleuterklas ook scholieren zijn verbonden die huiswerkbegeleiding krijgen en waarmee maaltijden en schoolgeld wordt betaald. Eind april gaat een delegatie (op eigen kosten) naar Roemenië om daar gezinsbezoeken af te leggen en goederenpakketten af leveren. "Mocht u nog wat kunnen missen of "overtallig" hebben waarvan u denkt dat het wellicht van pas kan komen: een belletje naar Marian Heijboer (06 1956 2541) of mailtje (rhoon@tweedekanswinkel.com) volstaat." De lotenverkoop ging goed, mede door de ambiance in de kantine waar de muziek van DJ Jeremy en het Surinaamse eten van Maryline goed in de smaak vielen. Door diverse sponsoren (Fresh & Rebel, Total en v.v. Rhoon) was een keur aan mooie prijzen geschonken. De club bedankt iedereen die een bijdrage heeft geleverd.

Mooie prijzen werden verloot bij het Rad van Fortuin.
Foto: Hans van Oosterhoudt

Wachten op vertrek Aida

Foto: Joop van der Hor

"Ik lees elke week 'Wachten op.....' Kunt u eens een cruiseschip in de krant zetten" zo vroeg onlangs een bewoner van het psychiatrisch centrum Delta-Antes in Poortugaal. Speciaal voor haar een foto van het cruiseschip Aidamar welke vorige week afgemeerd lag aan de Wilhelminakade voor een vaartocht van Rotterdam via Hamburg, Southampton, le Havre (Parijs)en Zeebrugge weer terug naar Rotterdam. Foto: Joop van der Hor.

Gebiedscommissie Pernis vergadert

Pernis - De gebiedscommissie Pernis vergadert op dinsdagavond 23 april in publiekslocatie Pernis aan de Vroomstraat 14. De vergadering begint om 19.30 uur en uiteraard is iedereen van harte welkom om mee te praten! Benieuwd wat er die avond besproken zal worden? De agendapunten zijn een week van te voren te vinden via de website https://gebiedscommissies.notubiz.nl. Meer informatie over de gebiedscommissie is te vinden op de Facebookpagina: www.facebook.com/pernis.gebiedrotterdam.

Verdieping door berging scheepswrak SS Chryssi

Bergingsbedrijf Smit zal het scheepswrak met een wrakkengrijper stukje voor stukje weghalen.

Rijkswaterstaat en Havenbedrijf Rotterdam zijn gestart met de berging van een scheepswrak in de Nieuwe Waterweg. Als de berging gereed is, kunnen zeeschepen met een diepgang van 15 meter voor het eerst de Botlekhavens bereiken. Hierdoor kan tot 50 procent meer lading per schip worden vervoerd.

Botlek - Het scheepswrak ligt in de vaarweg en werd aangetroffen tijdens baggerwerkzaamheden voor de Verdieping Nieuwe Waterweg en Botlekhavens. Het gaat om restanten van het in 1938 gezonken vrachtschip SS Chryssi. Jaarlijks varen meer dan 15.000 zeeschepen over de Nieuwe Waterweg.

Voor grotere schepen is de vaarweg te ondiep. Daarom hebben Rijkswaterstaat en Havenbedrijf Rotterdam de handen ineen geslagen om de Nieuwe Waterweg en de Botlek te verdiepen. Met de verdieping van de Nieuwe Waterweg werken Rijkswaterstaat en Havenbedrijf samen aan een goede bereikbaarheid van het Rotterdamse havengebied.

Foto: Foto:

De SS Chryssi ligt op ca 15,50 meter, maar de vaargeul moet 16,20 meter diep worden. Het beter bereikbaar maken van de Botlek voor schepen met een grotere diepgang vergroot de economische mogelijkheden en versterkt de positie van de haven. Aframax en de nieuwe Panamax-schepen kunnen door verdieping van de vaargeul de Botlekhavens bereiken.

Rijkswaterstaat heeft duik- en bergingsbedrijf W. Smit uit Rotterdam opdracht gegeven om de Chryssi te bergen. Smit zal het scheepswrak met een wrakkengrijper stukje voor stukje weghalen tot de juiste diepte van de vaarweg is bereikt. Het scheepswrak ligt ter hoogte van de Poortershaven bij Maassluis. Oorspronkelijk lag het wrak een paar honderd meter verder. Waarschijnlijk is het door de stroming verplaatst.

Scheepvaart kan de werkplek passeren maar moet wel voldoende afstand houden tot de werkvaartuigen. Er is verder geen hinder voor de scheepvaart. Kijk voor meer informatie op Rijkswaterstaat Verdieping Nieuwe Waterweg. Locatie SS Chryssi: https://goo.gl/maps/vLrxx7VqkW92

Belangrijke oefening in Rotterdamse haven

Beschermingsoefening Port Defender. Foto: PR Politie Foto: PR Politie

Rotterdam - Met de bevrijding van 130 gegijzelde leerlingen van de opleiding Veiligheid & Vakmanschap eindigde Port Defender Rotterdam. Maar er gebeurde nog veel meer dan dat. De Rotterdamse haven was namelijk 3 dagen lang het toneel van de grote havenbeschermingsoefening. Samenwerking tussen verschillende veiligheidsdiensten stond centraal. In diverse scenario's kregen de hulpdiensten in de haven te maken met een verhoogde dreiging. De scenario's kwamen aan het einde van de oefening bijeen in een slotstuk: een schietpartij en gijzeling van 'nietsvermoedende' passagiers op een veerboot. Terwijl de Dienst Speciale Interventies (DSI) het door terroristen gekaapte schip moesten bevrijden, medewerkers van ambulance en brandweer hulp boden aan vele gewonden kregen marineduikers, vliegers en militairen van de maritieme explosieven opruimingsdienst hun eigen uitdagingen voor de kiezen. Deze oefening was om zo goed mogelijk voorbereid te zijn op situaties waar we niet op hopen. Weten wat je moet doen onder moeilijke omstandigheden op het gebied van onderlinge communicatie, werkwijzen en procedures is van levensbelang.

Foto: Hans van Oosterhoudt

SV Poortugaal onnodig onderuit (1-2)

'We hebben nog zes punten nodig'

SV Poortugaal heeft nog punten nodig om ook volgend seizoen zeker in de eerste klasse actief te zijn (archieffoto: John de Pater) Foto: john de pater

De voetballers van SV Poortugaal treffen in de eerste klasse B komende zaterdag in Oud-Beijerland koploper SHO. Na nederlagen tegen Rijsoord en Kloetinge de derde achtereenvolgende wedstrijd voor het team van trainer Marco van Rijn tegen een ploeg uit de top-3. SHO kan zich geen misstap veroorloven in de strijd om het kampioenschap, SV Poortugaal moet het degradatiespook proberen van zich af te schudden in de resterende weken van de reguliere competitie.

POORTUGAAL – Na het duel met SHO speelt Van Rijns ploeg nog tegen De Meeuwen, Deltasport en BVCB. Twee clubs die onder SV Poortugaal bivakkeren en één (BVCB) die redelijk veilig in de middenmoot geposteerd staat. "Wij moeten nog minimaal zes punten pakken om veilig te zijn", rekent interim-trainer Van Rijn, die enkele weken geleden de vertrokken Henk Dirven opvolgde.

Tegen Kloetinge had SV Poortugaal zicht op een punt. "Maar bij een stand van 1-1 ging het in de laatste minuut fout. Wij speelden toen met tien man, kregen een corner, maar werden uiteindelijk zelf weg gecounterd (1-2). Ongelofelijk balen en onnodig. Dat puntje was echt een gevoelspuntje geweest voor ons. Dan stonden wij op 24 punten, drie achter BVCB die wij nog treffen."

'Dat ene puntje was een gevoelspuntje geweest'

SV Poortugaal staat momenteel op plek elf, net boven de rode degradatiestreep. De Meeuwen is hekkensluiter met vijftien punten, RVVH (19) en Deltasport (21) staan daar weer boven. Bovenin hijgt Rijsoord in de nek van SHO, de komende opponent van SV Poortugaal. De Oud-Beijerlanders hebben een puntje meer dan de naaste belager. Afgelopen weekend maakten beide teams geen fout in de titelrace. SHO, dat onder leiding staat van trainer Sander Fakkel, zegevierde moeizaam met 2-1 bij Westlandia, terwijl Rijsoord de derby tegen RVVH in Ridderkerk overtuigend met 4-1 won. Het verschil tussen de kampioenskandidaten blijft een puntje, Kloetinge heeft nog een minimale kans op de titel. De Zeeuwen hebben zes punten minder dan SHO. Komende zaterdag speelt Rijsoord thuis tegen Forum Sport, Kloetinge gaat op bezoek bij hekkensluiter De Meeuwen.

Titanenstrijd bij BCN Rhoon

Foto: Hans van Oosterhoudt

Rhoon - In het kader van de Hoeksche Waard Competitie moesten de teams van badmintonvereniging BCN Rhoon voor de tweede keer dit seizoen de degens kruisen. Nadat de eerste ontmoeting in een 4-4 gelijkspel was geëindigd trok deze keer het 1e team aan het langste eind met een 5-3 overwinning. Evenals de voorgaande wedstrijd lagen de krachten van beide teams erg dicht bij elkaar.

De wedstrijden verliepen gelijk opgaand. De herendubbel Charlie en Mischa, van team 2, tegen Chris en Rinie, van team 1 had een scoreverloop van 5-21, 21-17 en 17-21. Na alle dubbelpartijen was de tussenstand in evenwicht 2-2. Bizar was tevens het verloop van de gemende partij tussen Ronald en Vicky, van team 2, tegen Hennie en Marijke, van het eerste team: 22-24, 21-12 en 17-21.

Voor de tweede keer op rij won team 1 op wonderbaarlijke wijze een driesetter. Een spannende en enerverende avond waarop veel prestige op het spel stond werd uiteindelijk besloten met een 5-3 overwinning op het scorebord voor de heren en dames van het eerste team van BCN Rhoon.

BCN Rhoon Paul Schipper

Na afloop werd onder het genot van een drankje en hapje nog uitgebreid nagepraat over de wedstrijden. Ben je nieuwsgierig geworden naar het spelen bij BCN Rhoon? Kijk dan eens op de website van www.bcnrhoon.nl. Naast de competitie teams zijn de leden onderling actief met badminton wedstrijden.

Hillegersberg maatje te groot voor Meeuwenplaat

Hoop gloort, Meeuwenplaat heeft de 3-5 gescoord. Uiteindelijk vertrok Hillegersberg toch nog met 3 punten in de tas terug naar huis. Foto: Aad van der Voorn. tekst: Jan van der Hor. Foto: Aad van der Voorn

HOOGVLIET- 0-5 Achterstaan en toch op karakter tot 3-5 terugkomen. Voor rust hadden de Meeuwen echter niets in te brengen en slechts door de uitstekend keepende Stephen Seintje kon erger worden voorkomen. Maar in de tweede helft bloeiden de Hoogvlieters op en kwamen ze zelfs dichtbij een gelijkspel. De grote ommekeer kwam in de 60ste minuut nadat Michell Ott op aangeven van Youri Rombouts de 1-5 scoorde. Kort daarna 2-5 na een goal van Arthur Movjesjan en in de 82ste de 3-5 van Michael Ott waarna er weer hoop in de Hoogvlietse gelederen ontstond. Vooral toen de doorgebroken spits Michael Ott alleen voor de keeper kwam te staan en de 4-5 op de slof leek te hebben. Helaas constateerde de Hillegerbergse grensrechter buitenspel wat bij de thuisclub ernstig in twijfel werd getrokken. Met nog vier wedstrijden te gaan met twee thuiswedstrijden op 12 mei tegen Xerxes/DZB en 26 mei tegen SVV kunnen de spelers van de Meeuwenplaat de rest van de competitie ontspannen uitspelen. Zij hebben een prima competitie gespeeld. Geen moment is de nieuwe tweede klasser in degradatiegevaar geweest. Sterker nog; er is zelfs lange tijd meegespeeld om de derde/vierde plaats met recht op promotie wedstrijden. Maar die kansen zijn gekeerd door het puntenverlies van de laatste wedstrijden.

45 / 56

Blues op Zondag - Sugar Queen & Band

Vrijdag
19 april

14.00 Kinder Paas Bingo Op vrijdag 19 april van 14.00 tot 16.00 uur is er een kinder paas bingo. Entre 2,50. Gaarne opgeven per FB of telefonisch
Speeltuin Zalmplaat, Hoekwant 30, 3192jd Hoogvliet Rotterdam

Zaterdag
20 april

Zwangerschapsgym

13.15 Expo Oudheidkamer Tot en met 28 juni is de tentoonstelling, getiteld "Blik op de jaren zestig" te zien in de oudheidkamer Rhoon en Poortugaal, waarin in brede zin aandacht wordt geschonken aan de jaren '60. De toegang tot de Oudheidkamer is gratis. Er is een traplift. Oudheidkamer Rhoon Poortugaal, Dorpsstraat 27 27, 3171ee Poortugaal

14.00 Expositie Hedendaagse Iconen Dit weekend kunt u voor de laatste keer genieten van een expositie van Hedendaagse Iconen in de Dorpskerk van Poortugaal; 26 prachtig gekleurde iconen, gemaakt door kunstenares Anne-Marie van der Wilt. De expositie is nog slechts 3 dagen geopend: van 20 t/m 22 april tussen 14.00 en 17.00 uur. Dorpskerk, Kerkstraat Poortugaal

Zondag
21 april

15.00 Blues op Zondag - Sugar Queen & Band Op zondag 21 april organiseert de Commissie Muziek op Rhoon van Stichting Kasteel van Rhoon in de serie "Blues op Zondag" een optreden van Sugar Queen & The Straight Blues Band. Inloop is vanaf 15:00 uur in de Empirezaal. Michele Denise, bekend als The Sugar Queen, is een veelzijdige Amerikaanse vocaliste wiens muzikale wortels ontsproten in de gospelsongs. The Band bestaat uit Belgische en Nederlandse doorgewinterde bluesartiesten. Kaartjes via www.muziekoprhoon.nl, kosten 10 euro per stuk. Stichting Kasteel van Rhoon, Dorpsdijk 63, 3161kd Rhoon

Maandag
22 april

10.00 Kennismaken met internet Heb je nog weinig ervaring met de computer of het internet en wil je digitaal vaardiger worden? Klik&Tik is een oefenprogramma dat via filmpjes stap voor stap uitlegt hoe de pc en internet werken. Tijd: maandag van 10.00 tot 12.00 uur. Bibliotheek Hoogvliet Rijkeplein 2 3191 VD Rotterdam meer info over kosten e.d.: 010-2816376.

10.00 Bakkie Gezelligheid Kom een bakkie gezelligheid doen in Huis van de Wijk de Zevensprong Mosoelstraat 20 in Hoogvliet. Voor iedereen die het fijn vindt om mensen te ontmoeten, een praatje te maken of een bakkie te doen. Elke maandagochtend van 10.00 – 11.00 uur. Info: 010 – 416 14 88.

19.00 Zwangerschapsgym Ben je zwanger ?! Meld je aan op de website voor een gratis proefles. www,happyhealth010.nl Voel je fit, energiek en in balans tijdens je zwangerschap. Locatie: sporthal MFC Boomgaardshoek akkerwinde 1 in Hoogvliet. De Buurtstudio, Lampreistraat 158, 3192el Hoogvliet

19.30 Vervolgcursus Bridge Altijd al beter willen bridgen of echt goed kunnen bridgen? Bridgeavonden op de maandagavond in een aparte zaal van de Brinkhoeve in Poortugaal, de combinatie van spelen en les is zeer effectief. Aanmelden bij secretaris: John Hofsteede hofsteede@hotmail.com tel. 06-21262315. Cultuurhuis, kerkstraat 12, 3171gg Gemeente Albrandswaard

Dinsdag
23 april

19.00 Mindfulness-Avond Hoogvliet Ben jij op zoek naar wat meer rust, concentratie of wat tijd voor jezelf? Wees dan welkom tijdens de maandelijkse Mindfulness Avond in de Art Studio. Tijden: Dinsdag 23 april 19:00-20:00 uur 17,50 euro per avond. Van tevoren opgeven om je te verzekeren van een plaats is mogelijk: info@mindfullcoach.nl. Art Studio, Kolbleistraat 32, 3192be Hoogvliet.

Senioren swingen in Flamingo

Op 24 april is de voorlopig laatste editie van 'Muziekmiddagen voor Senioren' in de Flamingo. In september gaat het programma verder... Foto: Henk Groenenboom

Op 24 april wordt weer een muziekmiddag voor en door senioren georganiseerd in Partycentrum Flamingo. Ook muziekliefhebbers van andere leeftijden zijn van harte welkom. Het programma start om 14.00 uur en zal rond 17.00 uur afgelopen zijn. Er treden drie bandjes op met muziek voornamelijk afkomstig uit de jaren zestig.

Hoogvliet - Om 14.00 uur begint "WildCards", een gast-band uit de regio Leiden. Daarna speelt de band "Down River Band", met muzikanten uit Rotterdam en omstreken en als laatste speelt "The Main Team", een band uit onze regio. Er zijn inmiddels al een aantal middagen georganiseerd die altijd goed bezocht werden. De editie van 24 april is voorlopig de laatste muziekmiddag van het project "Muziekmiddagen voor Senioren". Het programma wordt weer opgepakt in september. Omdat niet alle muzikanten en bezoekers in mei met vakantie gaan, zijn er besprekingen gaande om tijdens de zomermaanden ook dergelijke evenementen te blijven organiseren in Flamingo. Wij houden u op de hoogte. Partycentrum Flamingo ligt aan de Lengweg 150 in Hoogvliet en is gemakkelijk bereikbaar met de metro (Station Zalmplaat). Parkeren is gratis. De entreeprijs bedraagt, dankzij een subsidie van de gemeente Rotterdam, slechts € 3,00 p.p., te voldoen bij de ingang.

Foto: Persgroep

Nikantes ging zaterdag weer lekker het veld op

Nikantes is weer gestart op het veld Brian Melcherts

Eerste veldwedstrijden voor Nikantes was zaterdag 13 april op het sportcomplex aan de Botreep. Op dezelfde dag werd de grote finale gespeeld tussen PKC en Fortuna in de Ziggo Dome. Wil jij ook een keer de korfbalsport uit komen proberen? Dat kan elke dinsdagavond en donderdagavond van 18.30-19.30 uur op het sportcomplex op de Botreep. De wedstrijden voor de jeugd zijn op zaterdagochtend. Voor meer info: www.nikantes.nl.

55 / 56