Gazet Bergen op Zoom

8 augustus 2018

Gazet Bergen op Zoom 8 augustus 2018


15 augustus is in Indische Woning Indië-herdenking

BERGEN OP ZOOM - Vrijwilligers van de Indische Woning in residentie Moermont aan de Veilingdreef 6 houden woensdag 15 augustus voor het derde achtereenvolgende jaar de Indië-herdenking. ,,Deze jaarlijkse herdenking van de Japanse capitulatie en bevrijding van Nederlands-Indië in 1945 leeft nog altijd bij de Indische mensen'', vertelt Henk Beijen, die de herdenking van de slachtoffers van de oorlog van het Koninkrijk der Nederlanden tegen Japan in de Indische Woning coördineert. ,,De herdenking
is van elf tot twaalf uur en er wordt onder meer 'n fragment voorgelezen uit 'n boek over de ondergang van de Junyo Maru, 'n Japans krijgsgevangenen-transportschip, en het Wilhelmus wordt gespeeld door een angklung-orkest. Verder zal er tevens nog een wethouder van Bergen op Zoom aanwezig zijn. Want onze droom is, dat de gemeente Bergen op Zoom deze Indië-herdenking omarmt en er een vervolg aan geeft.''

Handsome Poets bij Palm Parkies!

BERGEN OP ZOOM - Op donderdagavond 9 augustus vindt op het Wilhelminaveld bij de Blokstallen in Bergen op Zoom om kwart over acht het alweer vijfde Palm Parkies-concert van deze zomer plaats. Te gast deze donderdagavond is de Nederlandse band Handsome Poets. Na afloop is er vanaf kwart voor elf in Gebouw-T een gratis zomerconcert van deformatie SKAvuiten, een - in 2014 opgerichte - kunstzinnige, 'groovende' Nederlandstalige ska combinatie met een ruime muzikale ervaring en stevige humor. Teksten als 'Fok Maar Lekker Door' of 'Kijk Eens Naar Jezelf' worden onbedwingbare meezingers en het is moeilijk om stil te blijven staan bij deze band met hun aanstekelijke refreintjes. De twee zangers schrijven de teksten, de bassist schrijft de eigen nummers. Met een strakke drummer, gitarist, toetsenist en een blazerssectie zetten zij overal de tent op z'n kop.


Ook 10e Oldtimershow groot succes

Foto: Sonn Franken

LEPELSTRAAT - Liefhebbers van oude auto's, tractoren, motoren,en brommers konden zondag 5 augustus tijdens de tiende editie van de Oldtimershow hun hart ophalen in Lepelstraat. Het opsnuiven van de uitlaatgassen van de tweetakt brommers bracht je even terug in de tijd. Het was weer heel gezellig op en rond het Kerkplein, waar de rockband Dozz Banditozz voor de vrolijke muzikale noot zorgde. Deze deelnemer had zijn 'oldtimer' omgetoverd tot een rijdende ijscokar. Wat - zeker met het huidige warme weer - het nodige bekijks trok. Stichting Evenementen Lepelstraat kan dan ook andermaal weer terug-
kijken op een zeer geslaagde dag. FOTO: SONN FRANKEN

Nieuws van de gemeente staat op pagina 8 & 9

BERGEN OP ZOOM - Nieuws van de gemeente Bergen op Zoom vind je dit keer op pagina 8 en 9 in deze Gazet Bergen op Zoom. Met deze week, naast verkeersbesluiten en -maatregelen en (omgevings)vergunningen, tevens aandacht voor de campagne 'samen aan de Bak' en dat je zaken als losse stoeptegels, zwerfvuil etc. snel en makkelijk door kunt geven via WhatsApp, de BuitenBeter-
app of via de website van de gemeente Bergen op Zoom.

Van indebuurt

BERGEN OP ZOOM - Ook deze week vind je in deze Gazet Bergen op Zoom verhalen van de site indebuurt/bergenopzoom. Kijk daarvoor op pagina 7 en 17.

Foto: Irma van Schaijk

5E CULTUUR-CARROUSEL

Foto: Leo den Heijer
Foto: Bas Kaligis
Foto: Sonn Franken

'Nog meer optredens, én ook straattheater!'

Eén van de deelnemers is Crazy Little Things, de succesvolle band die louter nummers brengt van Queen en waarvan 'n eerste optreden in Gebouw-T eind vorig jaar binnen 24 uur was uitverkocht. FOTO: JEROEN LIPS Foto: Jeroen Lips

Lionsclub Bergen op Zoom heeft het programma rond voor de vijfde editie van de Cultuur-Carrousel op zondag 30 september in de Bergse binnenstad. De Cultuur-Carrousel 2018 biedt in vergelijking met voorgaande keren weer meer optredens, maar ook straattheater. De opbrengst gaat evenals voorgaande jaren naar verschillende goede doelen in de stad en omgeving, zoals de Stichting Hospice De Markies.

BERGEN OP ZOOM - De Cultuur-Carrousel is een uitmarktachtig gebeuren, dat publiek de kans biedt kennis te maken met uiteenlopende optredens: van dans tot cabaret, van klassieke muziek tot popmuziek en alles wat daar tussen zit.

Nu ook in de Blokstallen

Foto: Persgroep
Ook de danseressen van de Wilde Mossels zullen deze vijfde keer weer van de partij zijn tijdens de Cultuur-Carrousel op zondag 30 september. Foto: Rob Steinmetz
Een bekend gezicht deze 5e edi- tie is de Bergse Kirsten de Bruijn. Foto: Irma van Schaijk

Het programma speelt zich dit jaar af in zaal Den Enghel, de Hofzaal van Het Markiezenhof, de kelder van IJssalon Emma, de theaterzaal van het Zwijnshoofd, Gebouw-T en - voor de allereerste keer - de Blokstallen. Nieuw is verder dat er buiten bij de locaties niet alleen muzikale optredens zijn, maar ook straattheater, zodat je je op weg van het ene optreden naar het andere geen moment hoeft te vervelen.

Enkele nieuwe gezichten

Deelnemers aan deze 5e editie zijn artiesten en groepen die al eerder erg succesvol waren en die lovende reacties kregen, maar ook nieuwe gezichten. Het programma vermeldt onder meer Crazy Little Things, de succesvolle popformatie die uitsluitend nummers brengt van Queen en bij een eerste optreden in Gebouw-T eind vorig jaar binnen 24 uur waren uitverkocht. Verder zijn Loes en Die Kleine weer van de partij, net als Kirsten de Bruijn en Ben Blom, twee rasartiesten van de eigen Bergse bodem. Nieuw dit jaar is zangduo De Andersons, dat met mooie liedjes 'n gevoelige snaar raakt. Verder zijn de MusiCompany, Ivo Stuivenberg, de danseressen van de Wilde Mossels, straatorkest Brandaris, het jazzorkest van Fred de Ron, Carmen Jacobs, de dansgroep van Genie en het Klein Orkest van Kolpingszonen present. Voor de klassieke inbreng zorgt het strijkorkest SJO/RSO, een combinatie van Symfonie Orkest Jacob Obrecht (SJO) en Roosendaals Symfonie Orkest (RSO).

Afterparty in Zwijnshoofd

De afterparty is wederom in het Zwijnshoofd, waar dan ook de opbrengst zal worden overhandigd aan de goede doelen en waar het Orkest Poubelle d'Or voor de muziek zorgt.

Kaarten kun je al bestellen

Kaarten voor deze vijfde editie zijn nu al te bestellen via de website en zullen later ook te koop zijn op de bekende voorverkoopadressen, en verdere informatie over de Cultuur-Carrousel is te vinden op: www.cultuur-carrousel.nl.

'We werken ook samen...'

Foto: Hans van Oosterhoudt

BERGEN OP ZOOM - Dit jaar werkt de Cultuur-Carrousel samen met diverse organisaties. Zo is ondernemersvereniging Sterck betrokken bij het straattheater betrokken, zodat het voor publiek extra aantrekkelijk is om naar de Bergse binnenstad te komen. Evenals vorig jaar is er op dezelfde dag op de Hertgang in Halsteren 'n open dag met een najaarsfair. Een entreekaart voor de Cultuur-Carrousel (5 euro) geeft vanaf 's ochtends elf uur gratis toegang tot de Hertgang, en de bezoekers van de Hertgang worden kaarten aangeboden om 's middags de Cultuur-Carrousel te bezoeken. Daarnaast is er een samenwerking met de organisatoren van het BOZtoberfeest, dat op de zondag samenvalt met de Cultuur-Carrousel. Dit evenement vindt plaats in 'n grote tent op de Grote Markt. Vrijdag en zaterdag zijn daar de grote feesten, en de Cultuur-Carrousel kan op zondagmiddag gebruik maken van deze tent. Op die manier is er geen enkele sprake van concurrentie, maar juist van 'n versterking van elkaars evenementen.

COLOFON GAZET BERGEN OP ZOOM

Foto: Rob Steinmetz

Media-advies en advertentieverkoop

Stefan Nussy
076 - 5 31 23 85
stefan.nussy@persgroep.nl

Foto: Rob Steinmetz

Krant gemist?

Vul het formulier in op de website
www.gazetbergenopzoom.nl onder de knop
Krant Gemist of bel 088 - 0561 595

Familieberichten
familieberichtenweekbladen@persgroep.nl
088 - 0 13 99 99
Zelf een familiebericht opgeven kan via
www.familieberichtenonline.nl

Rubrieksadvertenties
rubrieken@persgroep.nl
0900 - 674 38 36

Kantooradres
Huis aan Huis Bergen op Zoom
Trivium 76
4870 AL Etten-Leur

Redactie

Bied je nieuws aan op de website
www.gazetbergenopzoom.nl via de knop Schrijf Mee. Bied je agendabericht aan via Agendabericht Plaatsen

Voor overige redactiezaken

Rob Steinmetz
redactie.berg@persgroep.nl
076 - 5 31 28 10

Bezorger worden?

Meld je aan via www.krantjecontantje.nl

Algemene voorwaarden en overige informatie

(zoals advertentietarieven en oplage) ga naar

www.persgroep.nl

Dit is een uitgave van Persgroep Nederland BV. Aangeboden kopij kan zowel worden geplaatst in de gedrukte als digitale uitgaven van de Persgroep.

Markiezen Cup 2018

BERGEN OP ZOOM - Zaterdag 11 augustus start de 21e editie van de Logus Markiezen Cup. Dit voetbaltoernooi vormt voor veel Bergse elftallen de echte start van de voorbereiding op de competitie. Dit jaar wordt er gespeeld bij FC Bergen op het sportpark de Markiezaten en de speeldata zijn 11, 14, 16 en 18 augustus. Nieuw dit jaar is, dat er ook een veteranenpoule is, met voor 35- tot en met 50-jarigen 7 tegen 7-wedstrijden op de finaledag. Deelnemers zijn Dosko, MOC, VVC '68, Halsteren, Nieuw Borgvliet en FC Bergen. Ook spelen tijdens die dag de dames van Marjola Girls, Dosko, Nieuw Borgvliet, VVC '68 en MOC hun wedstrijden. Door de overgang van FC Bergen naar de zaterdag was er opnieuw 'n standaardteam minder. Desondanks is het de organisatie gelukt om bij de heren twaalf teams elk drie wedstrijden te laten spelen. In vier poules van ieder drie teams worden twee wedstrijden gespeeld, waarna op de finaledag elk team, afhankelijk van de resultaten in de poulewedstrijden, tegen een gelijkwaardig team uit de andere poule kan spelen. Meer weten? Kijk op https://www.fcbergen.nl/markiezencup-2018/.

Eerste twee speelronden

11 augustus 16.00 uur FC Bergen zaterdag - beloften MOC en Nieuw Borg-
vliet - Dosko 2 & 19.00 uur Halsteren zondag - Halsteren zaterdag en Dosko zondag - VVC, en 14 augustus 19.00 uur Halsteren zondag - Dosko zaterdag, MOC - Dosko zondag, FC Bergen zaterdag - Vrede- rust en Nieuw Borgvliet - Lepelstraatse Boys.

Superhelden-opleiding voor kinderen

Bij KinderVakantieSpel in Halsteren

Foto: Rob Steinmetz

KinderVakantieSpel 'Onder de Panne' in Halsteren houdt ook dit jaar in de laatste vakantieweek weer de 'Grote Spellenweek'. Van maandag 13 tot en met vrijdag 17 augustus staat kinderen van 4 tot en met 12 jaar een volle week met spelletjes, speurtochten, luchtkussens, avonturen en lekkere traktaties te wachten. Alle kinderen zijn welkom. Opgeven van tevoren is niet nodig, enkel voor het reisje op de woensdag.

HALSTEREN - Elk jaar heeft de 'Grote Spellenweek' 'n speciaal thema. Dit jaar staat de week in het teken van superhelden en krijgen de kinderen 'n heuse superhelden-opleiding.

Kosten 3 euro per dag

Ook dit jaar zorgen zo'n 50 vrijwilligers er weer voor dat de kinderen een onvergetelijke week hebben. Wil je ook helpen? Neem dan contact op met Paul Schut, via 06 - 19 59 82 75, of: kindervakantiespel@gmail.com.

GEEF JE SNEL OP VOOR HET DAGJE UIT WOENSDAG NAAR DRIEVLIET

De bijdrage per kind is 3 euro per dag en van tevoren opgeven is niet nodig. De kinderen gaan in groepjes onder begeleiding van vrijwilligers spelletjes doen en krijgen traktaties. Voor drinken wordt er gezorgd, maar de kinderen moeten wel een eigen drinkbeker meenemen, en boterhammetjes voor tussen de middag.

Iedere dag andere locatie

De activiteiten vinden plaats in en rondom Halsteren. Er wordt dan ook geprobeerd iedere dag op een andere locatie te beginnen. Van Fort de Roovere, de Beek en de Schans tot op het sportpark. Stuk voor stuk leuke locaties om samen avonturen in de buitenlucht te beleven.

Maandag 13 augustus

Maandag 13 augustus is 'n dag vol met spellen en spannende tochten rond Fort de Roovere. Ouders kunnen hun kinderen 's ochtends om tien uur naar de parkeerplaats bij de Ligneweg brengen en ze om vier uur weer ophalen.

Dinsdag 14 augustus

Op dinsdag 14 augustus verzamelen de kinderen zich om tien uur bij Samarbete aan De Beeklaan 14. Van daaruit gaan ze tot vier uur de Beek ontdekken met bijzondere opdrachten.

Woensdag 15 augustus

Op woensdag 15 augustus vertrekken de kinderen om halfnegen met twee bussen naar pretpark Drievliet in Den Haag. Hiervoor moeten de kinderen zich wel vooraf opgeven, via de site www.kindervakantiespel.com. Daar vind je een inschrijfformulier met instructies. De kosten voor dit reisje bedragen 20 euro en je moet er wel snel bij zijn, want vol is vol!

Donderdag 16 augustus

Donderdag 16 augustus kunnen de kinderen zich, na een ochtendje lekker uitslapen, om één uur melden bij het Rondsel voor de Toermalijn. Daar wacht hen dan een middag vol met spelletjes over heel de Schans. Rond vier uur kunnen de kinderen weer bij het Rondsel opgehaald worden.

Vrijdag 17 augustus

Vrijdag 17 augustus ten slotte eindigt de 'Grote SpellenWeek' met 'n tienkamp op sportpark de Beek. Deze tienkamp, met extra veel luchtkussens (en bij goed weer ook waterspelletjes, dus geef de kinderen ook zwemkleding en 'n handdoek mee), begint om tien uur en bij de lunch worden de kinderen getrakteerd op een frietje.

Onverhoopt slecht weer?

Mocht het tijdens deze 'Grote Spellenweek' onverhoopt regenachtig zijn, dan wordt er 'n alternatief programma geboden. Dat zal dan gemeld worden op de aanmeldlocatie en via Facebook en de website. Bij af en toe een buitje gaan de activiteiten gewoon buiten door. Mocht dit het geval zijn, dan kun je je kind regenkleding of een poncho meegeven.

Coely, Faces on TV en Equal Idiots naar 'Made in Belgium'

De headliner Coely is een rap/soul-ariest van formaat in België, met hits als Celebrate en Ain't Chasing Pavements. FOTO: JESSE WILLEMS Foto: Jesse Willems

BERGEN OP ZOOM - Het Gebouw-T houdt zaterdag 17 november voor de 8e keer Made In Belgium, een indoorfestival met het beste van Belgische bodem. Met deze achtste keer Coely, Faces on TV en Equal Idiots, aangevuld met talenten Jan Verstraeten en Moonboat.

Headliner Coely is 'n rap/soul- artiest van formaat in België. Ze begon met rappen op haar 17 en al snel werd ze ontdekt en bestormde ze de Belgische hitlijsten. Een soortgelijk verhaal geldt voor het punkduo Equal Idiots. Na deelname van zanger en gitarist Thibault Christiaensen aan 'De Slimste Mens' op TV werd hij door heel België omarmt. Evenals zijn band. Op slag was Equal Idiots de populairste punkband van het land. Het duo Christiaensen-Bruurs brengt 'energieke rammelmuziek' in de lijn van Ty Segall en de prille Black Box Revelation. Jasper Maekelberg werkte in eerste instantie vooral aan producties van andere bands, waardoor zijn eigen project Faces on TV wat op een zijspoor raakte. In 2016 vergaarde hij bekendheid met de EP 'Traveling Blind' die veel airplay op Studio Brussel kreeg. Een optreden op Pukkelpop volgde al snel. In 2017 heeft Jasper de tijd genomen om aan zijn eigen debuut te werken: 'Night Funeral', met licht psychedelische arrangementen, een dansende percussie en 'prariebeats voor urban indians'. Jan Verstraeten was tot voor kort bekend onder de naam Charlie Jones' Big Band. Moonboat is de band van muzikale alleskunner Michael Lamiroy, die ook speelt in School is Cool en Tin Fingers. Voor snelle beslissers is er een beperkt aantal voordelige Early Bird-tickets verkrijgbaar, via de website www.gebouw-t.nl.

Kleuters leren van alles over de bijen bij de Kraaijenberg !

De imkers van bijenhoudersvereniging de Wal van Brabant brengen tijdens de kleutermiddag over bijen op woensdag 15 augustus bij de Kraaijenberg voor de kinderen ook imkerpakken mee. FOTO: LEO DEN HEIJER Foto: Leo den Heijer

Woensdagmiddag 15 augustus is er van twee tot vier uur bij het bezoekerscentrum de Kraaijenberg aan de Fianestraat 21 in Bergen op Zoom een kleuterprogramma over bijen.

BERGEN OP ZOOM - Een aantal imkers van bijenhoudersvereniging de Wal van Brabant komen kinderen van 4 tot en met 6 jaar - en hun (groot)ouders - dan van alles vertellen over bijen. Zij brengen imkerpakken mee voor de kinderen om zich te verkleden en verder mogen de kinderen onder meer ook honing proeven.

Kinderen die deze interessante middag over bijen bij willen wonen, moeten zich van tevoren aanmelden op de website van Brabants Landschap: www.brabantslandschap.nl/activiteiten. Er kunnen op deze middag maximaal 40 kinderen meedoen en de kosten zijn 2 euro per kind. Voor begunstigers van Brabants Landschap en leden van IVN Groene Zoom is de toegang (op vertoon van de ledenpas) gratis voor twee volwassenen, twee kinderen en twee introducees. Aangeraden wordt de kinderen stevige schoenen aan te doen, en kleding die vuil mag worden. De middag wordt zoals gebruikelijk afgesloten met een glaasje limonade en bij slecht weer is er een binnenprogramma.

Nog meer weten? Kijk op www.brabantslandschap.nl

Bergse René redde de 6-jarig Jasmijn...

... op honderden meters van de kust

Nadat alles goed was afgelopen en ze bekomen waren van hun hachelijke avontuur, gingen René en Jasmijn - opgelucht lachend - op de foto.

Suppen aan de kust! De Bergse René Thoolen doet 't wel vaker. Zo reed hij 27 juli naar de Zeeuwse kust voor 'n middagje suppen. Wat relaxt begon, werd pas spannend toen hij 'n opblaasbare eenhoorn zag afdrijven in het water. Vier mensen zwommen erachteraan, en René kwam op zijn sup in actie.

BERGEN OP ZOOM - René: ,,De wind kwam die dag vanaf het land en dat maakte het erg gevaarlijk voor mensen met drijvende banden. Aangezien het twee stranden verderop gebeurde, kon ik niet goed zien of er echt iemand op zat. Maar de mensen bleven maar achter de eenhoorn aan zwemmen. Op dat moment ging er een knopje om. Ik ga kijken, zei ik tegen mijn vriendin. Geen idee of er echt iemand op zit, maar ik wil het zeker weten.'' Dus peddelde René op zijn sup richting de open zee. ,,Ik had geen idee hoe ver en hoelang ik al aan 't peddelen was… Opeens zag ik twee beentjes hangen.''

Toen René 't meisje zag, kreeg hij een enorme adrenalinekick: ,,Ik kon niet meer op mijn sup staan. Ik ging op mijn knieën zitten en ik peddelde zo hard als ik kon. Gelukkig kwamen er ook wat rondvaartbootjes aan. Ze was gered, dacht ik nog. Mensen in het water zwaaiden naar de bootjes, ik gaf een gil en zwaaide. Maar de mensen op de bootjes draaiden zich om en gingen terug. Op dat moment wist ik, dat alleen ik nog in de buurt was om het meisje te redden.'' Dat gaf René de extra kracht om nog harder te gaan peddelen. ,,Bij de eenhoorn trof ik een klein meisje zonder zwemdiploma aan.'' Gelukkig bleef ze erg rustig en kon René haar vooraan op zijn sup zetten. ,,Ik zag toen pas hoever we op zee waren. Ik peddelde terug naar de kust, waar vlakbij de kust ook haar moeder in het water lag. Ze wilde haar dochter gelijk knuffelen, maar het leek mij verstandiger iedereen eerst veilig naar de kant te brengen. En zo hing ook haar moeder achter de sup'', zo vertelt René.

'IK GING OP MIJN KNIEËN ZITTEN EN IK PEDDELDE ZO HARD ALS IK KON'

Het lukte René vervolgens om met moeder en dochter tegen de stroming in naar de kust te peddelen. ,,Daar stonden tientallen mensen te wachten, ook mijn vriendin en mijn schoonvader. Zij hebben eerst Jasmijn van de plank getild en toen mij verder geholpen. Ik was helemaal kapot! Maar zo blij om te zien hoe Jasmijn bij haar moeder, broertje en nicht in de armen vloog", zo besluit René.

Dit artikel komt van indebuurt.nl/bergenopzoom. Wil je meer inspirerende (Bergse) verhalen lezen? Ga dan naar de website.

Bergs mysterie

BERGEN OP ZOOM - Wekelijks ontrafelt indebuurt/bergenopzoom een mysterie in Bergen op Zoom. Zo zocht de site vorige week uit waar de fontein op de Bergse Plaat gebleven is? Weet jij nog een Bergs mysterie? Loop jij ook weleens door de stad en denk je: wat is dit eigenlijk? Want waarom staat, hangt, ligt, zweeft of drijft dat daar? Stuur dan 'n mailtje naar: bergenopzoom@indebuurt.nl en wij zoeken het voor je uit!

Mountainbike- intro Pedaleurs

BERGEN OP ZOOM - De Pedaleurs uit Bergen op Zoom geven op achtereenvolgende vier zaterdagochtenden (25 augustus en 1, 8 en 15 september) van negen tot twaalf uur mountainbike-les. Remmen en schakelen, het nemen van bochten en obstakels, klimmen en dalen, en het rijden van routes, het komt allemaal uitgebreid aan bod tijdens deze vier zaterdagen. Dat gebeurt telkens vanaf 't Appeltje aan de Balsedreef 5 in Bergen op Zoom. De kosten zijn 25 euro en je moet zelf wel een MTB-fiets hebben en een helm (die eventueel te huur is). Aanmelden kan via: info@pedaleurs.com.

Wandel mee met de BWC

BERGEN OP ZOOM - Iedereen kan zondag 12 augustus weer mee komen wandelen met de 'Bergse Wandel Club'. Je bent 's ochtends vanaf halfnegen welkom bij Café Atelier aan de Borgvlietsedreef 176 achter de Scheldeflat en om negen uur wordt er vertrokken voor 'n wandeling van zo'n 15 km. Meer weten? Kijk dan op www.bergsewandelclub.nl.

Verkoop uit de kofferbak

HOOGERHEIDE - Op zaterdag 11 augustus is er bij Familyland aan de Groene Papegaai 19 in Hoogerheide van tien tot vier uur 'n (gratis) kofferbakverkoop. Wil je ook 'n plaats huren om spullen te verkopen? De kosten zijn 15 euro voor een autoplek van 5 x 5 m. Aanmelden kan via: rommelmarkt@herwonnenlevenskracht.nl, of via het nummer 06 - 51 28 42 33.

Bingo bij KBO in Lepelstraat

LEPELSTRAAT - Dinsdag 14 augustus houdt de afdeling Lepelstraat van de KBO weer de maandelijkse bingomiddag in het gemeenschapshuis St.-Antonius aan de Kerkstraat 84 in Lepelstraat. Iedereen is uiteraard weer van harte welkom en vanaf één uur kun je je bingokaarten komen kopen. De bingo zelf begint om halftwee. Er worden tien rondes met per ronde geldprijzen van 5, 10 en 15 euro gespeeld, een extra superronde met geldprijzen van 5, 10 en 30 euro, en twee rondes (waarvoor aparte kaarten gekocht moeten worden) met telkens een tegoedbon van 10 euro voor vlees en vleeswaren.

De la van de ambtenaar...

Foto: Rachel van Westen

Waar zouden we zijn als de luis in de pels Louis van der Kallen niet alle rapporten openbaar had laten maken van de Schelp? Dan dachten we dat de gemeente slagvaardig is. Niets is minder waar. Jaren terug waren er al rapporten waarin staat dat ophangingen onderhevig zijn aan roest. Boxen hingen niet veilig en het dak rust ook niet lekker. Denk je fijn te zwemmen, kom je van een koude kermis thuis. De Schelp, waar je bij wijze van spreken eerder een dak op je hoofd kon krijgen dan dat je zou kunnen verdrinken. Zoals reeds eerder gezegd dankzij Louis zijn we erachter gekomen dat de gemeente jaren niets of onvoldoende deed. De rapporten die binnen kwamen, belandden in een la waarin niemand ooit meer in kijkt. Uit het zicht, probleem opgelost!

Gevaren? Boeiend! De la in!

Maar achter de gang van zaken van de problemen van de Schelp gaat 'n veel groter probleem schuil. Er heerst dus kennelijk een cultuur op het stadskantoor om zaken te bagataliseren of, in dit geval, gewoon te laten oplossen in 't luchtledige. Gevaren? Boeiend! In de la met die rapporten. Je gaat dan bijna denken wat verzwijgen onze ambtenaren nog meer? Want betrouwbaar zijn ze niet te noemen. Hoe hoog is onze schuldenlast? Klopt die wel? Had het sluiten van de coffeeshops het beoogde resultaat? Of hebben we elders nu drugsproblemen? Er zullen hier vast rapporten over zijn, in diezelfde la. En de ambtenaar die alles in die la opbergt, blijft gewoon zitten. Nu loopt het met 'n sisser af. De Schelp is dicht en er kunnen geen slachtoffers meer vallen. Maar waarom laat de gemeente 't zo lopen, zoals het nu loopt? Had de betreffende ambtenaar ook kunnen blijven zitten als het dak naar beneden was gekomen op iemand? Denk het niet. En als er onderhoud nodig is kan je het beter gelijk uitvoeren, uitstel brengt extra kosten met zich mee. Was men bang voor de kosten die extra zouden drukken op de schuldenlast? Nu zeg ik 'boeiend', voor veiligheid moet de portemonnee altijd open!

In het Markiezenhof drie zondagen moestuinmarkt

BERGEN OP ZOOM - Na de succesvolle stekjesmarkt in april is er op de zondagen 12, 19 en 26 augustus op de kleine binnenplaats van 't Markiezenhof aan de Steenbergsestraat van elf tot één uur een gratis moestuinmarkt. Stadsboeren, vensterbanktelers en moestuinders kunnen tijdens deze markt hun overtollige oogst verkopen of ruilen, en ook hun kennis en enthousiasme delen met bezoekers. Wil je ook graag meedoen, stuur dan een mailtje naar: moestuinmarkt@gmail.com. Ook kinderen zijn er welkom met hun zelfgekweekte oogst.

Krabbentoernooi Smash in volle gang

BERGEN OP ZOOM - Op de tennisbanen van de tennisvereniging Smash op sportpark Rozenoord aan de Beukenlaan in Bergen op Zoom is momenteel het jaarlijkse LambWeston Krabbentoernooi in volle gang. Ook deze alweer 51e editie is traditiegetrouw weer erg sterk bezet en er worden in de categorieën 2 tot en met 7 op elf banen enkelspelen, dubbels en gemengd dubbels afgewerkt. Tot en met vrijdag 10 augustus wordt er dagelijks gespeeld vanaf 's middags halfvier en de finales worden afgewerkt op zaterdag 11 en op zondag 12 augustus. Uiteraard is ook dit jaar iedereen van harte welkom om de wedstrijden te komen bekijken en te genieten van de verschillende leuke randactiviteiten. Het allerlaatste nieuws van dit Krabbentoernooi vind je op de site https://www.facebook.com/Krabbentoernooi/.

Dikke Banden Races bij Calfven

De wedstrijd voor de kinderen op gewone fietsen op 1 september wordt verreden in vier leeftijdscategorieën.

In het weekend van 1 en 2 september houdt de Stichting Bevordering Wielersport Ossendrecht, met ondersteuning van de Stichting Grote Prijs Adrie van der Poel, voor de twaalfde keer het Wielerweekend Calfven. Eén van de onderdelen van dit weekend zijn de Decathlon Dikke Banden Races.

OSSENDRECHT - Deze speciaal voor kinderen bedoelde wedstrijd op een gewone fiets zijn opgenomen in het landelijke circuit van de Decathlon Dikke Banden Races, en wordt verreden in een viertal leeftijdscategorieën. Dat zijn de categorie 0, voor kinderen van 3 tot en met 6 jaar, categorie 1, voor kinderen van 7 en 8 jaar, categorie 2, voor kinderen van 9 en 10 jaar, en categorie 3, voor kinderen van 11 en 12 jaar.

Alle kinderen die deelnemen, ontvangen voor aanvang een Decathlon T-shirt en een rugnummer, en na afloop 'n medaille, traktatie en verrassing. Uiteraard worden de nummers 1, 2 en 3 van elke categorie ook nog gehuldigd. Wielerhelmen zijn verplicht voor deze wedstrijd en worden eventueel ter plaatse ter beschikking worden gesteld. Al de deelnemers zijn verzekerd via de KNWU en de deelname is gratis.

Foto: Rob Steinmetz

ONDERDEEL VAN DE 12E EDITIE VAN WIELERWEEKEND
1 EN 2 SEPTEMBER

De beste 3 meisjes en de beste 3 jongens van categorie 1, 2 en 3 wordt de mogelijkheid geboden om deel te nemen aan de landelijke finale. Meer informatie daarover kun je vinden op www.dikkebandenrace.nl

De Dikke Banden Races zullen worden gehouden op de eerste dag van het wielerweekend, op zaterdag 1 september. De start en finish zijn ter hoogte van het recreatiecomplex de Paasheuvel aan de Trambaan 58 in Ossendrecht en de eerste start is 's middags omstreeks halfvijf. De finish van de laatste categorie wordt rond halfzes verwacht. ,,Met deze races willen we kinderen tot en met 12 jaar op een laagdrempelige manier kennis laten maken met de wielersport, en ze bewust te maken dat fietsen erg belangrijk is voor het milieu en goed voor de gezondheid'', aldus de organisatie.

Karters Nick en Wouter in de top tien!

Bij de 4e ronde GK4-kampioenschap

Foto: Hans van Oosterhoudt

Allebei leerden ze het racen bij Kart Centre Roosendaal (KCR) en Nick Ho uit Etten-Leur en Wouter Poleij uit Hoogerheide lieten op zondag 29 juli in het Belgische Genk zien dat ze daar een solide basis hebben gelegd. Tijdens de 4e ronde van het GK4-kampioenschap waren ze voorin te vinden in de IAME X30 Cadet-klasse. Wouter werd knap tweede in het dagklassement, Nick reed naar een keurige zesde plaats.

ETTEN-LEUR / HOOGERHEIDE
- ,,Ik ben erg tevreden. Mijn resultaten waren beter dan verwacht'', zegt de 13-jarige Nick, die achtste, zevende en vierde werd in de respectievelijke races. ,,Ik heb dit seizoen al aardig wat tegenslag gehad. Veel pech op technisch vlak. Maar voor deze wedstrijd stond de kart goed afgesteld. En dit is wel onze baan. We rijden hier vaker dan op andere banen. Maar het blijft moeilijk om hier goed te presteren, want iedereen kent deze baan goed.''

Voor Nick is het zijn eerste jaar racen op buitenbanen. Daarvoor reed hij twee jaar wedstrijden op binnenbanen. De snelle Brabander begon in 2016 met de sport toen hij tijdens een kinderfeestje naar de kartbaan van KCR ging. ,,Ik vond 't zo leuk, dat ik steeds vaker ben gegaan. Het ging heel goed. En ik wilde wedstrijden gaan rijden. Ik vind 't leuk als je jezelf kunt verbeteren. Verder is de sfeer in het karten heel goed en de snelheid en het hard door de bochten rijden maken het superleuk om te doen.''

Nick Ho uit Etten-Leur (links) en Wouter Poleij uit Hoogerheide werden in Genk respectievelijk 6e en 2e in het dagklassement. FOTO: BAS KALIGIS Foto: Bas Kaligis

JONGE TALENTEN KCR RACING TEAM STAAN OOK BUITEN HUN MANNETJE...!

Op die manier kwamen Nick en Wouter al gauw met elkaar in aanraking. Want Wouter begon in 2015 bij KCR. Ook hij reed eerst (ruim) twee jaar binnen en is dit jaar op buitenbanen gaan racen. ,,Op vakantie ging ik een keer karten met mijn neef en hij versloeg me toen. Ik wilde daarna graag sneller zijn dan hij en toen ik voor de tweede keer bij KCR ging rijden, werd er tegen mij gezegd dat 't zo goed ging dat ik misschien maar eens kartles moest gaan nemen.''

Zo gezegd, zo gedaan en sinds dit seizoen is hij met Nick samen een vaste waarde in het GK4-kampioenschap in de Cadet-klasse. ,,Het voelt ook goed dat ik nu buiten rijd. Het was in Genk mijn eerste podiumplaats'', zegt Wouter, die vierde, derde en tweede werd in de races. ,,Mijn vader en moeder zeiden van tevoren dat het mooi zou zijn als ik in de top tien kon eindigen. Ik dacht zelf aan een plaats in de top vijf. De kart was goed afgesteld, maar ik was wel verbaasd dat ik in de kwalificatie al top vier reed. Daarna gingen de races goed."

Nu wacht Nick en Wouter, die ondersteund worden door McDonald's in Roosendaal en Kart Centre Roosendaal, de 4e ronde van het GK4-kampioenschap. Die wordt 26 augustus gehouden op de nieuwe kartbaan van Assen. Een baan die beide rijders dus nog niet kennen. Wouter: ,,Dat is moeilijk, op een nieuwe baan. Er zal veel grip zijn omdat er nog bijna geen rubber op ligt. Weer een podiumplaats wordt moeilijk, maar ik ga er wel voor.'' Nick maakte zich niet zo druk om het feit dat het een baan is die hij nog niet kent. ,,Dat is voor alle rijders hetzelfde. We zullen wel zien hoe het gaat. Maar het zou mooi zijn als het nog wat beter wordt dan in Genk!''

HEEL DRUK WEEKEND

Foto: Hans van Oosterhoudt

OSSENDRECHT - Het 12e Wielerweekend Calfven kent een heel druk programma. Zo zijn er op de eerste dag, op zaterdag 1 september, naast de 4 Dikke Banden Races, ook wedstrijden voor de vrije renners van TMZ (Trimbelangen Midden Zeeland). Vanaf halftwee rijden zij hun wedstrijden, te beginnen met een wedstrijd over 40 km voor de categorie D en - om één minuut over halftwee - 'n wedstrijd over 25 km voor de categorie S/P. Om kwart voor twee starten de amateurs 40+ voor hun wedstrijd over 50 km en vanaf drie uur de amateurs voor 60 km. Zondag 2 september dan is het de beurt aan de jeugdrenners en de ID-renners van de KNWU. Om elf uur start categorie 1, om kwart over elf categorie 2, om halftwaalf categorie 3 en om vijf voor twaalf categorie 4. Om kwart voor één starten dan de ID-renners, om twee uur categorie 5, om kwart voor drie categorie 6 en om vijf over halfvier categorie 7 (voor 'n wedstrijd over 40 km). Het parcours bestaat beide dagen uit de Trambaan, de Bergstraat en het Calfven, en een rondje is ongeveer 1.300 meter lang. Alleen de Dikke Banden Races zijn op een kleiner parcours. De permanence is gevestigd in de Remise aan de Trambaan 54.

Voor meer informatie zie www.gpadrievanderpoel.nl (onder het kopje 'Calfven')

Bedrijfsarts consulent oncologie geeft patiënten advies over werk en kanker

De BACO is een hele mooie aanvulling op het zorgaanbod in het Bravis Oncologie Centrum. Meer weten? Zie www.bravisoncologiecentrum.nl.

ROOSENDAAL - Het Bravis Oncologie Centrum biedt patiënten naast oncologische zorg, ondersteuning op 12 leefgebieden waar kanker vaak impact op heeft. Een van deze gebieden is werk en dagbesteding. Sinds kort biedt een bedrijfsarts consulent oncologie extra ondersteuning op dit gebied. Patiënten kunnen bij deze bedrijfsarts terecht met vragen over werk en kanker.

In Nederland krijgen jaarlijks 55.000 werknemers kanker. De diagnose heeft vaak een grote impact, ook voor de patiënt als 'n werknemer. De werkgevers, medisch specialisten en patiënten beschikken echter vaak over onvoldoende kennis over kanker en werk. Uit onderzoek blijkt dat patiënten behoefte hebben aan ondersteuning bij de terugkeer naar hun werk. Het Bravis Oncologie Centrum in Roosendaal biedt deze ondersteuning. Met inhoudelijke vragen over werk en werkhervatting kunnen patiënten nu terecht bij de bedrijfsarts consulent oncologie (BACO). Dit is een bedrijfsarts die gespecialiseerd is in de begeleiding van patiënten met kanker.

Foto: Persgroep

De BACO is er voor patiënten zonder 'n bedrijfsarts of arbo- dienst, zoals zzp'ers, uitzendkrachten en ondernemers. Ze krijgen persoonlijk advies over onder meer wetgeving rondom ziekte, omgaan en contact houden met de werkgever en terugkeer in het arbeidsproces. Daarnaast adviseert de BACO de behandelaar over de belastbaarheid en het functieherstel van de patiënt. Ook werknemers die wel aangesloten zijn bij een arbodienst of bedrijfsarts, kunnen bij de BACO terecht. In dat geval is het advies enkel informerend en ondersteunend en niet bepalend. De eigen bedrijfsarts of werkgever beslist, maar het advies van de BACO kan ondersteuning bieden om het (re-integratie)proces beter te laten verlopen.In het Bravis Oncologie Centrum werkt Eric Velzing als bedrijfsarts consulent oncologie. Hier houdt hij één keer per maand op vrijdag spreekuur. ,,Het is dankbaar werk'', zo benadrukt hij. ,,Mensen met kanker hebben medisch gezien al zoveel aan hun hoofd. Als je dan ook nog bezig moet zijn met allerlei vragen en onzekerheden over je werk(vermogen), dan kost dat zoveel extra energie. Het is fijn dat ik hen daarin kan ondersteunen. Zodat zij zich kunnen concentreren op hun behandeling, herstel en zo mogelijk hun re-integratie.''

Cars & Charity komt er weer aan!

Foto: Hans van Oosterhoudt

BERGEN OP ZOOM - Rotaryclub Bergen op Zoom Noord houdt zondag 26 augustus voor de 9e keer het jaarlijkse fundraising evenement Cars & Charity op de Grote Markt. Dit evenement bestaat uit diverse activiteiten en een toertocht voor oldtimers, cabrio's en andere bijzondere auto's door delen van West-Brabant en Zeeland. Vanaf de Grote Markt kun je ook een rondrit maken in 'n 'supercar'. Dit jaar staan daarvoor een Porsche, twee Ferrari's en - voor het eerst - een McLaren klaar. Voor de kinderen is er 'n kartbaan, waar, tegen een kleine vergoeding, in 'n echte kart kan worden gereden. De opbrengst van het evenement gaat geheel naar het goede doel. Dit jaar is gekozen voor de Flor van Putte Stichting, 'n lokaal initiatief dat welzijn bevordert en daartoe allerlei activiteiten houdt en - onder meer - (ex-)kankerpatiënten ondersteunt, en voor de Eye Care Foundation, dat slechtziendheid en blindheid in onder meer Nepal bestrijdt. Voor meer informatie kijk op www.florvanputtestichting.nl en www.eyecarefoundation.nl. De uitreiking van de cheque is dit jaar op vrijdag 12 oktober in Den Enghel, waar dan een bijzondere kunstveiling gehouden wordt, waarvan de opbrengst eveneens ten goede komt aan deze beide goede doelen. Voor meer informatie over deze 9e Cars & Charity en inschrijven (de kosten per equipe bedragen 99 euro) per equipe) kun je kijken op www.carsandcharity.nl, of een mailtje sturen naar: info@carsandcharity.nl.

Rotaryclub Bergen op Zoom Noord houdt op 26 augustus op de Grote Markt het jaarlijkse fundraising evenement Cars & Charity. Dit keer ten bate van de Flor van Putte Stichting en de Eye Care Foundation.

Steenbergse raad komt een kijkje nemen in de 6 kernen

Foto: Hans van Oosterhoudt

STEENBERGEN - De gemeenteraad van Steenbergen bezoekt op zaterdag 1 september de kernen Steenbergen, Welberg en Kruisland. Het doel van de 'kern-bezoeken', die dit jaar voor de tweede keer georganiseerd zijn in samenwerking met de stadsraad en de dorpsraden, is dat de raadsleden in gesprek gaan met de inwoners en zich door de stadsraad en de dorpsraden laten infomeren over kansen en knelpunten, en wat beter kan in hun kern.

De gemeenteraad vindt het erg belangrijk om van inwoners te horen wat er goed gaat en wat er beter kan in de gemeente Steenbergen. Tot nu toe vindt dit voornamelijk plaats door middel van inspraak tijdens beeldvormende of oordeelvormende vergaderingen. Door op kern-bezoek te gaan wil de gemeenteraad de drempel voor bewoners nog verder verlagen om hun mening te geven en met de raadsleden in gesprek te gaan. Door deze gesprekken op locatie te houden krijgen de raadsleden direct te horen en te zien wat kansen of knelpunten zijn en wat er beter kan. Deze kern-bezoeken zijn de eerste van de nieuwe raad. Een goed moment voor inwoners om kennis te maken met de raadsleden en om met hen in gesprek te gaan en ideeën te delen over wat er goed gaat, beter kan en wat meer aandacht verdient in de kern. Inwoners uit de kernen zijn van harte welkom om aan te sluiten en deel te nemen aan de gesprekken. Iedereen is welkom en aanmelden hoeft niet!

Het thema van de kern-bezoeken is: 'Maak kennis en doe mee!'. Daarom roep de gemeente Steenbergen alle inwoners op zich aan te sluiten en deel te nemen aan de gesprekken. FOTO: GEMEENTE STEENBERGEN
Eerdere kern-bezoeken werden door alle betrokkenen als positief ervaren. Door de bezoeken wil de raad de drempel voor de bewoners om hun mening te geven, nog verder verlagen. FOTO: GEMEENTE STEENBERGEN

Kleine Tour in volle gang

STEENBERGEN - De 49e Kleine Tour is in volle gang. Woensdagochtend 8 augustus is er in de Oudlandsestraat om negen uur 'n behendigheidswedstrijd en vertrekt de rennerskaravaan halftwaalf voor de etappe naar Dinteloord en Heijningen, Willemstad, Helwijk, Oude Molen, Fijnaart, Stampersgat en Kruisland. Donderdag 9 augustus start om tien uur 'n etappe naar De Heen, St.-Philipsland, Oud-Vossemeer, Tholen, Halsteren en Lepelstraat en is er 's avonds om zes uur in het centrum van Steenbergen 'n tijdrit. Vrijdagochtend 10 augustus is om negen uur op het sportpark aan de Seringenlaan de cyclocross en start om halftwee de etappe naar Heerle, Wouwse Plantage, Huijbergen, Hoogerheide, Woensdrecht, Bergen op Zoom en Moerstraten. Op zaterdag 11 augustus ten slotte is er om negen uur in de Oudlandsestraat weer een behendigheidswedstrijd en start om kwart over elf een etappe naar Notendaal, Nieuw-Vossemeer, Heense Molen en De Heen en Welberg. Om tien over halfdrie is op de Nassaulaan dan een bloemenhulde, gevolgd door 'n feestelijke rondrit door Steenbergen en om kwart voor vier de prijsuitreiking op de Markt.

Maak kennis en doe mee...

STEENBERGEN - Op 1 september bezoekt de raad van tien uur tot halftwaalf in Steenbergen de Watertoren aan de Nassaulaan 55, van halféén tot twee uur Stella Maris in de Kapelaan Kockstraat in Welberg en van halfdrie tot vier uur de Siemburg aan de Graaf Engelbrechtstraat 14 in Kruisland. De overige kernen (De Heen, Dinteloord en Nieuw-Vossemeer) worden op zaterdag 13 oktober bezocht.

Zwoele zomeravond bij Palm Parkies...

... met de Zuid-Afrikaanse band Goodluck

Foto: Sonn Franken

BERGEN OP ZOOM - Ook deze zomer zijn er op het Wilhelminaveld gratis concerten van Palm Parkies. Wij gingen langs bij het optreden van Goodluck featuring Boris Smith. Een prima band uit Zuid-Afrika die elektronische popmuziek brengt met een vleugje jazz. Het publiek genoot op deze zwoele zomeravond van hun swingende klanken. Er volgen nog 3 concerten. Van de Handsome Poets op 9 augustus, lokaal talent op 16 augustus en De Bijtels op 23 augustus. FOTO'S: SONN FRANKEN

Foto: Sonn Franken
Foto: Sonn Franken
Foto: Sonn Franken
Foto: Sonn Franken
Foto: Sonn Franken
Foto: Sonn Franken
Foto: Sonn Franken
Foto: Sonn Franken

'Keuken moest af voor Juultje kwam...'

Binnenkijken... bij Robbert en Ilana

Robbert en Ilana (en Juultje) zijn heel blij met de uitstraling van hun huis. ,,Het huis voelt nu echt van ons!" FOTO: INDEBUURT/BERGENOPZOOM Foto: indebuurtbergenopzoom

Na 2 jaar verbouwen hadden Robbert van Lammeren en Ilana Verduin één voorwaarde: de keuken moest af voordat Juultje kwam. Terwijl de klok tikte, ging het stel aan de slag met hun zelfontworpen keuken. Een fikse klus, maar met de kleine op komst 'n goede stok achter de deur. Wij keken binnen bij hen!

BERGEN OP ZOOM - ,,Ilana en ik lieten onze hond vier jaar geleden regelmatig uit op het Bolwerk. Dat leek ons echt 'n leuke wijk om in te wonen. Er stond een verkoopbord in een van de tuinen en er kwam een kijkavond.'' Beiden waren ze stellig: het huis hoefde niet helemaal af te zijn, maar aan dit pand moest echt veel gebeuren. Dus vroegen ze zich af: ,,Wat gaan we doen, wanneer beginnen we en wat kunnen we?" Maar met twee klusvaders achter de hand en Robbert met de nodige kluservaring, was het huis snel gekocht.

Het hele huis strippen, nieuwe elektra aanleggen en de badkamer en keuken vernieuwen. ,,Ik had nooit gedacht dat het zo'n grote klus zou zijn'', vertelt Robbert, die als bijbaantje al kluste in het huis van zijn ouders. Sommige klussen vond Robbert gewoon echt niet leuk. ,,Zoals bijvoorbeeld het aanleggen van elektra nam zoveel tijd in beslag, terwijl je het nu niet eens meer ziet.'' Na twee jaar verbouwen kwam er gelukkig steeds meer zichtwerk. Tijd voor de volgende stap: Ilana raakte in verwachting van hun eerste kindje. ,,Je had één voorwaarde: de keuken moest af voordat Juultje kwam", zegt Robbert tegen Ilana. Maar er stond wel een zelfontworpen keuken op de planning. ,,Je ziet het dan zo mooi worden en het is leuk om het zelf te doen.'' Zo goot Robbert zelf het beton. ,,Dat was veel werk, maar met een prachtig resultaat.'' En de deadline is gehaald, vlak voor de geboorte van Juultje konden de kookpitten aan.

ELKE KAMER HEEFT 'N ANDER KLEURTJE EN IS (OOK) TOT IN DETAIL OPGEKNAPT

Hoewel Robbert en Ilana ontzettend veel zelf hebben gedaan, natuurlijk met hulp van hun familie en vrienden, hebben ze ook wat dingen laten doen. ,,Oh, ik weet nog wel dat stuken. Wij konden een dagje relaxen in Den Bosch, op zoek naar 'n vloer, terwijl de benedenverdieping werd gestuukt. Dat is zo fijn. Eindelijk begon het weer op een huis te lijken! In korte tijd zag het er een stuk beter uit en dat gaf energie om weer verder te gaan.'' Het lijkt erop dat Robbert en Ilana genoeg geluksmomentjes in dit huis beleven. Vooral met kleine Juultje en hond Lot. ,,Het huis voelt nu echt van ons! Vooral met de uitstraling van het huis zijn we heel blij. Iedere kamer heeft een ander kleurtje en is tot in detail opgeknapt.''

Iedere week nemen we 'n kijkje bij Bergenaren die op 'n bijzondere plek wonen of een tof interieur hebben. Wil jij jouw hobbyzolder, 'mancave', 100% Ikea-interieur of je kattenpaleis aan heel Bergen laten zien? Stuur dan even 'n mailtje naar: bergenopzoom@indebuurt.nl en we komen bij je langs!

Dit artikel komt van indebuurt.nl/bergenopzoom. Meer inspirerende Bergse verhalen lezen?

Excursie Nareka en IVN

HUIJBERGEN - Natuurgidsenvereniging Nareka en IVN Groene Zoom houden zondagochtend 12 augustus 'n excursies naar het voormalige Broedersbos bij Huijbergen. De excursie duurt 2 tot 2,5 uur en start om tien uur op de parkeerplaats van manege de Wolf aan de Staartsestraat 55 in Huijbergen. Carpoolers vanuit Bergen op Zoom vertrekken om halftien vanaf het parkeerterrein van sporthal Gageldonk. FOTO: FRED SEVERIN

Driek en Nellie al 65 jaar getrouwd

Burgemeester Ruud van den Belt kwam persoonlijk het paar feliciteren met hun 65-jarig huwelijksjubileum.

STEENBERGEN - Burgemeester Ruud van den Belt bezocht 31 juli het echtpaar Van den Kieboom-Nijssen, om hen te feliciteren met hun 65-jarig huwelijk. Hun kerkelijk huwelijk is voltrokken op 1 augustus. Dit is volgens mevrouw Van den Kieboom, zoals zij glimlachend zegt, eigenlijk de echte trouwdag. Het echtpaar leerde elkaar kennen in de dansschool in de Kaaistraat, waar één keer per maand gedanst kon worden. Na hun trouwerij in de Gummaruskerk trok de nieuwbakken mevrouw Van den Kieboom in bij haar schoonouders en de broers en zussen van haar nieuwe echtgenoot. De familie bestond toen uit de ouders en negen kinderen en eentje meer of minder in huis maakte niet uit. De oudste zoon van het echtpaar is daar geboren. Later is het echtpaar verhuisd naar het huis naast de (schoon)ouders. Hier werden nog twee kinderen geboren. In dit huis aan de Franseweg wonen beiden nog steeds. Beide 85-jarigen zijn nog erg zelfstandig. Alleen is mevrouw Van den Kieboom wel slecht ter been, maar wordt ze - zoals ze zelf zegt - liefdevol verzorgd door haar man.

Foto: Hans van Oosterhoudt

Mats zoekt nog 'n baas!

ROOSENDAAL - Bij Arduin zoekt Mats, 'n gecastreerde kater, geboren in 2010, een baasje. Mats is 'n leuke, lieve en vrolijke kater die graag aangehaald wordt en lekker in je nek komt liggen. Hij is op z'n tijd ook graag buiten en speelt graag met muisjes en balletjes. Ook kan hij in diepe slaap liggen en dan moet je wat moeite doen hem wakker te krijgen. Interesse? Zie dan www.dierenopvangarduin.nl. Of bel 0167 - 53 26 27.

Voetbalclinic bij Halsteren

HALSTEREN - Zit je vakantie er inmiddels op, ben je tussen de 7 en 14 jaar oud en ben je weer klaar voor een nieuw voetbalseizoen? Dan is de Shal Voetbal Clinic echt wat voor jou! Zaterdagmiddag 18 augustus houdt Shal Consulting van één tot vijf uur op sportpark de Beek een voetbalclinic met professionele voetballers. ,,Altijd al eens op de foto willen gaan met Danilho Doekhi (van Vitesse) of de panna-knockout- trucjes willen leren van voormalig zaalvoetbal-fenomeen Jermain Vanenburg? Of wil je de kunsten afkijken van de voetbaltweeling Rodney (van FC Eindhoven) en Milton Klooster (van AS Trencin)? Meld je dan zo snel mogelijk aan, samen met een vriendje of vriendinnetje, of iemand uit je team, en kijk hoe ver jij al bent in jouw carrière als (prof)voetballer! De kosten zijn 15 euro en je kunt je nog tot en met zondag 12 augustus aanmelden via 'n mail naar: voetbalclinic@rksvhalsteren.nl. Vermeld daarin je naam, geboortedatum, je (nieuwe) team en of je wel of geen lid bent van RKSV Halsteren. Het programma bestaat uit diverse trai- ningsvormen: afwerken, panna-knockout en het spelen van duels, en alle deelnemers krijgen een foto met een profvoetballer en na afloop een persoonlijk deelname-certificaat, ondertekend door een profvoetballer'', aldus Halsteren. Wil je nog meer weten? Kijk dan op de site www.rksvhalsteren.nl.

Het is donderdag 9 augustus Zeeridders en Prinsessen Dag in het Markiezenhof aan de Steenbergsestraat.

Deze agenda in Gazet Bergen op Zoom wordt mede mogelijk gemaakt door VVV Brabantse Wal/www.vvvbrabantsewal.nl.

Woensdag
8 augustus

8.30-17.00 Expo fotograaf Jaap Roeg bij Inspire Coffee Company in de Zuivelstraat.
9.00 Kleine Tour Steenbergen, wielerevenement voor de jeugd door West-Brabant.
12.00 Meevaren met Veerpont De Waterpoort vanuit Dintelmond, Oolt-
gensplaat, de Galathese Haven of Benedensas.
13.00-16.30 Bergse monumenten open voor publiek.
13.30 Roofvogelshows in het Markiezenhof. Een demo duurt 45 minuten.
13.30 Stiltewandeling door Brabants Landschap. Vertrek vanaf bezoekerscentrum Kraaijenberg.
13.30 Zomerstadswandeling met gids door Bergen op Zoom vanaf Grote Markt.
20.00 Fishbone, punk/ska band in Gebouw-T.

Woensdag 15 augustus kun je met je kleuter meedoen aan een leuke activiteit op Kraaijenberg.

Donderdag
9 augustus

8.30-17.00 Expo fotograaf Jaap Roeg bij Inspire Coffee Company in de Zuivelstraat.
9.00 Kleine Tour Steenbergen, wielerevenement voor de jeugd door West-Brabant.
12.00 Meevaren met Veerpont De Waterpoort.
13.00 Zeeridders en Prinsessen dag in het Markiezenhof.
13.00-16.30 Bergse monumenten open voor publiek.
14.00 Wandeling over Mattemburgh met een gids. Voor meer informatie: brabantslandschap.nl.
19.30 Palm Parkies op het Wilhelminaveld met live muziek, met aansluitend zomerconcert in Gebouw-T..

Vrijdag
10 augustus

8.30-17.00 Expo fotograaf Jaap Roeg bij Inspire Coffee Company in de Zuivelstraat.
12.00 Meevaren met Veerpont De Waterpoort. Met vertrek vanuit Dintelmond, Ooltgensplaat, Galathese Haven en Benedensas.
13.00-16.30 Bergse monumenten zijn weer geopend voor het publiek.
14.00 Rondleiding Landgoed de Hertgang in Halsteren. Klaverblokken 18.

Zaterdag
11 augustus

8.30-17.00 Expo fotograaf Jaap Roeg bij Inspire Coffee Company in de Zuivelstraat.
9.00 Kleine Tour Steenbergen, laatste dag, met ook rondrit door Steenbergen.
12.00 Meevaren met Veerpont De Waterpoort.
13.00-16.30 Bergse monumenten zijn weer geopend voor het publiek.
14.00 Zomerstadswandeling vertrek Grote Markt.
13.30 Roofvogelshows in het Markiezenhof.
13.30 Tentoonstelling passie voor scheepvaart in het A.M. de Jong museum in Nieuw-Vossemeer.
13.30 Pannenkoekendag Molen de Twee Vrienden in Borgvliet in Bergen op Zoom.

Zondag
12 augustus

08.00-14.00 Agrarische markt in de Dorpsstraat in Woensdrecht.
10.00 Excursie door de Staartse Duinen met vertrek vanaf manege de Wolf in Huijbergen.
11.00 Moestuinmarkt in het Markiezenhof.
13.00-16.30 Bergse monumenten zijn weer geopend voor het publiek.
13.30 Roofvogelshows in het Markiezenhof.
13.00 en 15.00 Rondleiding op het Ravelijn Op den Zoom aan de Korneel Slootmanslaan in Bergen op Zoom.
13.30 Wandeling met gids op Fort de Roovere aan de Ligneweg in Halsteren.

Woensdag
15 augustus

14.00-16.00 Kleuteractiviteit bij bezoekerscentrum de Kraaijenberg in Bergen op Zoom. Voor kinderen van 4 tot en met 6 jaar.

Theo Wingens is nu ook de Bergse gemeentesecretaris

BERGEN OP ZOOM - Per 1 augustus is Theo Wingens benoemd tot gemeentesecretaris/algemeen directeur van de gemeente Bergen op Zoom, en zodanig eerste adviseur van het college en tevens directeur van de ambtelijke organisatie. Wingens werkte al als directeur bij de gemeente en was sinds het vertrek van voormalig gemeentesecretaris Lidia Spindler in december van het afgelopen jaar waarnemend gemeentesecretaris/algemeen directeur.