IJssel en Lekstreek Capelle

8 november 2017

IJssel en Lekstreek Capelle 8 november 2017


De Catalaanse ster (deel 2)

Barcelona wordt bevoorraad rond negenen. Wanneer ik het Plaça Reial oversteek, is het een komen en gaan van busjes en vrachtwagens. Op dit vroege tijdstip bewonderen mensen al massaal de door Gaudi ontworpen straatlantaarns. Met moeite manoeuvreer ik mij ertussen door naar mijn favoriete koffietent.

Het bekijken van het honingraat raampje in het Casa Calvet komt mij keer op keer op weerstand te staan. Een woedende Catalaan dit keer, die mij verbiedt om maar enigszins naar binnen te kijken. De vorige keer versperde ik de ingang. Voelen ze zich achtergesteld? Ze staan niet in de top drie, nee. Het valt hen klaarblijkelijk zwaar in een monument te wonen. Een mengsel van tekortkoming, verongelijktheid, frustratie en boosheid valt over me heen.

Met mijn jack aan val ik weg in de dag die grijs is. Ik ben een contrast met het rood, geel, blauw en wit van Catalonië. De mozaïeken en de vele Desigualwinkels hebben met hun veelkleurigheid alle kleuren geabsorbeerd, zo lijkt het. Ik duik de gotische wijk in waar de kleuren minder schreeuwerig zijn. Ik wandel in het eind van de negentiende eeuw. Het grauwe en grijze van de gevels en plaveisel bevalt me prima. Het maakt het Casa Batlló tot een pareltje.

Ik kom een man tegen; witte baard en klein van stuk. Zijn hoed en lange zwarte jas maken zijn gestalte nog kleiner. Hij beweegt zich met zijn stok langzaam voort in mijn richting. Nu valt me zijn vriendelijke gezicht pas op. Uitermate geschikt voor knipogen. De pretoogjes nodigen me uit Hola te zeggen tegen deze wildvreemde man. Dat de man angstvallig veel op Antoni lijkt, bezorgt me een koude rilling. Een fractie later is een gulle glimlach waarneembaar op mijn gezicht.

Zelfstandig in denken en zelfstandig in doen! Antoni Gaudi, Joan Miró, Salvador Dali en onze eigen Johan Cruyff. Onafhankelijke geesten, geboren en de laatste omarmd in Catalonië. Autonomie is niet genoeg; zelfstandigheid is het streven.

Ik word één ster gewaar boven Barcelona. Zal die dan van een onafhankelijk Catalonië zijn?

Uit het in september 2017 bij uitgeverij Boekscout.nl verschenen: 'Een raar seizoen en een rare vogel'. Van de schrijver verscheen eerder bij dezelfde uitgeverij het boek 'Zeewaardig'.

Een feestelijke dag door heel Capelle

Dag van de Mantelzorg in de wijk

Ook dit jaar worden de Mantelzorg Awards uitgereikt aan bijzondere mensen die een mantelzorger steunen. Mantelzorgers konden tot 8 oktober hun beste steun nomineren via www.mantelzorgawards.nl. Foto: pexels

De voorbereidingen voor de dag van de Mantelzorg op vrijdag 10 november zijn in volle gang. Het dagprogramma wordt gespreid over de dag gevierd in de vier wijken: Middelwatering, Oostgaarde, Schollevaar en West Capelle. Zo worden de mantelzorgers in hun eigen wijk in het zonnetje gezet!

capelle aan den ijssel - Mantelzorgcoördinator Dineke Schaaphok: "Dit jaar hebben we gekozen voor een viering van de dag van de Mantelzorg in vier wijken, verdeeld over Capelle. Zo stellen we meer mantelzorgers in de gelegenheid langs te komen, elkaar te ontmoeten en leuke dingen te doen. Het is voor mantelzorgers ook een mooie manier om kennis te maken met alle mogelijkheden in de wijk."

Middelwatering
De dag begint in Middelwatering. Vanaf 10.00 uur tot 12.00 uur zijn mantelzorgers uit deze wijk welkom in Buurtcentrum De Fluiter, Wiekslag 3. Buurtcoach Arno de Bie heeft samen met vrijwilligers een mooi programma gemaakt: "Vertegenwoordigers van De Rozenburcht en De Vijverhof houden een presentatie. De Creaclub verkoopt zelfgemaakte werkjes voor het Nationaal Ouderenfonds en de naaiclub maakt sjaaltjes om als presentje mee te geven. Het IJsselcollege verzorgt een heerlijke High Tea en er een optreden van zangeres Zita Duson. De OpStapBus is op deze en de andere locaties aanwezig om te vertellen over hoe mantelzorgers een heerlijke dagje uit kunnen regelen." Rond 11.00 uur is wethouder Josien van Cappelle aanwezig om de mantelzorgers te ontmoeten. Zij onthult ook welk cadeautje de mantelzorgers dit jaar krijgen.

Foto: Hans van Oosterhoudt
Foto: Hans van Oosterhoudt

'mooie manier om kennis te maken met alle mogelijkheden'

Oostgaarde
Vanaf 11.30 uur neemt Buurtcoach Astrid Keerveld het stokje over. Mantelzorgers uit de wijk Oostgaarde zijn tot 14.00 uur van harte welkom in recreatiecentrum De Serre, Beemsterhoek 339. In de Serre kunnen mantelzorgers genieten van optredens van een Countrygroep, een dansgroep en van kinderen van groep 1 en 2 van basisschool Octopus. Het IJsselcollege zorgt voor hapjes. Mantelzorgers kunnen zich laten verwennen door voetverzorging en massage. Leerlingen van Zadkine zorgen voor een heerlijke snack. Wethouder Josien van Cappelle bezoekt ook deze locatie.
Schollevaar
Vanaf 13.30 zet Huis van de Wijk Picasso, Stationsplein 20, haar deuren open. Buurtcoach Jacqueline van Gent heeft met vrijwilligers een mooi programma gemaakt. "Mantelzorgers kunnen genieten van het Rad van Fortuin, Kop van Jut, taart, een High tea, een kaartmoment, verzorging van nagels en wenkbrauwen, een photoshoot, een muziekbingo en heerlijke zelfgemaakte hapjes."

West-Capelle
Last but not least is wijkcentrum De Harp, Jan de Geusrede 39F. Buurtcoach Novita Metz zorgt op deze locatie voor een feestelijke bijeenkomst. Novita Metz: "We hebben presentaties van De Harp, de wandelclub, de Breiclub en de OpStapBus. De catering wordt verzorgd door Hart For Her. Er is muziek en mantelzorgers kunnen deelnemen aan een manicure, een pedicure of een schoonheidsspecialiste bezoeken.OBS west zorgt voor heerlijke hapjes."

Wat gebeurt er allemaal in Capelle?

Foto: Hans van Oosterhoudt

Houdt u ook Biljarten?

Capelle - Biljart u wel eens? En bent u in voor een avontuurtje? Wilt u uw spel verbeteren of gewoon voor uw plezier? Dat kan nu bij een echte biljartvereniging. En dat kan nu overdag. Niet alleen op een 'gewoon' biljart, maar ook op een echte matchtafel (ja zeker zo'n grote). Op elke donderdagmiddag van 13.00 uur tot 17.00 uur kunt u terecht bij: Biljartvereniging De Maasstad. In het Biljartcentrum Capelle SPC (naast het winkelcentrum De Terp). Adres: Marsdiep 2 – 2904 ES Capelle aan den IJssel. Loop op de donderdagmiddag gewoon naar binnen en neem een kijkje en proef de sfeer.. Heeft u vragen; kom er gerust mee of bel het volgende telefoonnummer 06 1097 7558 (Jos Mathot). U bent van harte welkom.

Gezondheids-
centrum

Op elke donderdagmiddag van 13.00 uur tot 17.00 uur kunt u terecht bij: Biljartvereniging De Maasstad.

Capelle - De 'Shanti Spirituele & Wellness Beurs' is een groot succes geworden in Capelle en is een uniek evenement in Nederland waar onder andere yoga, ayurveda, reiki en spiritualiteit centraal staan. De beurs is voor geïnteresseerden, van jong tot oud, gratis toegankelijk en zal weer worden gehouden op zaterdag 11 en zondag 12 november aan De Mient 24 in Capelle aan den IJssel

Najaarsverkoping in
Elimkerk

Capelle - Op zaterdag 11 november is er een najaarsverkoping in de Elimkerk (Merellaan 346) in Capelle aan den IJssel-Middelwatering.
Tijd: van 10.00 tot 15.00 uur. Er is een breed aanbod van producten voor jong en oud! De opbrengst is voor zending, kerk en evangelisatie.

Trammuseum RET bij Goud voor Oud

Capelle - Het Rotterdamse Trammuseum komt donderdag 9 november naar de ouderenactiviteit Goud voor Oud in Capelle aan den IJssel. Twee vrijwilligers van het Trammuseum geven dan vanaf 14.00 uur een interactieve themapresentatie bij het ontmoetingsprogramma voor ouderen, Goud voor Oud, in serviceflat Schinckelhove aan het Meidoornveld 57. De muziek wordt op deze middag verzorgd door John van Krimpen, tot ongeveer 16.30 uur. Gratis toegang ook voor ouderen die niet in Schinckelhove wonen. Gratis koffie, thee en soep. Goud voor Oud is op 17 november in De Vijverhof, op 21 november in de Rozenburcht en op 24 november in Spinoza. De Schinckelhove is gevestigd aan de Meidoornveld 57. Donderdag 9 november, aanvang 14.00 uur.

Disco Night in Club Nasim

Capelle - Club Nasim is de stijlvolle dansgelegenheid voor 25+ singles en stellen in de regio Rijnmond en is gevestigd in danscentrum Party Dream aan het Hollandsch Diep 69 te Capelle aan den IJssel. Iedere maand draait Dj Peter Maurits op de Disco night de hits van de 70's tot nu, disco, soul, R&B, maar ook merenque, bachata en salsa.

Genieten, swingen, lachen, een drankje, kennismaken en daten, een hapje, dansen en kletsen, het kan allemaal bij de disco nights van Club Nasim. De eerstvolgende editie van Disco Night is zaterdag 11 november vanaf 21.00 uur.

Recreatief basketbal in gymzaal OBS-West

Capelle - Iedereen vanaf 18 jaar kan elke maandagavond tussen 20.30 en 22.00 uur zijn of haar conditie op peil houden door te basketballen. Gratis twee keer meespelen, nadien delen in kosten voor de zaalhuur. Locatie: gymzaal van OBS-West, Berliozstraat 11, Capelle aan den IJssel. Aanmelden via 06 - 25117408 of estockx@hotmail.com.

Handwerk bij 'De Bezige
Bijtjes'

Capelle - Iedere woensdagochtend bent u welkom in Wijkcentrum De Harp om gezellig aan uw zelf meegebrachte handwerkjes te werken. Onder het genot van een kopje koffie of thee ontstaan er de mooiste creaties. Gratis inloop. Eerstvolgende ochtend is woensdag 15 november van 10.00 tot en met 12.00 uur. Wijkcentrum De Harp, Jan de Geusrede 39f, Capelle aan den IJssel.

Fit in eigen tempo 55+

Capelle - De activiteit Fit in eigen tempo 55+ van Sportief Capelle wordt op 9 november weer gehouden. Op een verantwoorde manier bewegen voor ouderen, daar draait het om. Tijdens de circuittraining staat het trainen van coördinatie, kracht, lenigheid, uithoudingsvermogen en snelheid centraal. De les wordt ondersteund met leuke en gezellige muziek uit de jaren '70, '80 en '90. Kosten: drie euro per persoon per les. Meer informatie kunt u vinden op www.sportiefcapelle.nl.

Op uw energierekening
besparen?

Capelle - Het Energiecollectief Capelle houdt op maandag 13 november een bijeenkomst over zonnepanelen en warmtepompen. U bent van harte welkom in het buurtcentrum Wonderwereld, Fascinatio Boulevard 1148 in Capelle aan den IJssel. Het programma start om 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur. U krijgt een aantrekkelijk aanbod door de samenwerking met de WoonWijzerWinkel en leveranciers van zonnepanelen en warmtepompen. Tijdens het traject krijgt u begeleiding van ervaren adviseurs. Aanmelden kan via zon.energiewijzercapelle@gmail.com.

Wordt u Gast van de raad?

Capelle - Een keer een raadsvergadering meemaken? Meld u dan aan via griffie@capelleaandenijssel.nl of bel met 010 - 2848487. U kunt tijdens de raadsvergadering van 13 november te gast zijn wanneer de gemeenteraad de Begroting 2018 bespreekt. Als gast wordt u voorafgaand aan de vergadering verwelkomd door burgerraadsleden en de communicatieadviseur van de gemeenteraad. U maakt kennis met burgemeester Oskam en de griffier. De burgerraadsleden geven uitleg over hoe een raadsvergadering werkt en vertellen iets over de agendapunten. Uiteraard kunt u ook vragen stellen.

Uw activiteit of evenement hier? Ga naar capelle.ijsselenlekstreek.nl, klik op 'agenda' en meld uw agendapunt aan!

Jarigen van de week

Foto: Persgroep

Hiep Hiep Hoera!

Vorige week, op 3 november, is Rosanne alweer 8 jaar oud geworden. Ze is een lieve behulpzame schat en opa's hartendiefje. Ze doet het ook prima op school in groep 4. "We zijn trots op je Roosje! Hiep hiep hoera voor jou!" Dikke kus van opa en oma Klomp en ome Frank.

17 / 36

'We The Girls', vrijdag In den Boekenkast

Vrijdag
10 november

20.15 Ricky Koole & Ocobar Three chords and the truth, is het gezegde, en dat is alles wat je nodig hebt. Samen met de mannen van de Rotterdamse band Ocobar (o.a. huisband Holland Sport) gaat Ricky op zoek naar die waarheid. Ze zingt klassiekers uit Tennessee en nummers geschreven op haar eigen veranda. Bij Tennessee kunt u denken aan artiesten als Johnny Cash, Otis Redding, Sam and Dave, Willie Nelson, The Staple singers en Aretha Franklin. www.isalatheater.nl

20.30 Wendy Hoogendijk De Capelse theatermaker en zangeres Wendy Hoogendijk liet zich voor haar autobiografische solovoorstelling Radiostilte inspireren door de kwetsbaarheid van het leven. Met lef en humor vertelt en zingt Wendy over het leven en de plotselinge dood, over gemis en veerkracht. Met scherpe observaties en krachtige nummers doorbreekt ze de ongemakkelijke stilte die valt als de wereld in één klap verandert. www.isalatheater.nl

'Terror' (met in de hoofdrol Jeroen Spitzenberger) is over de hele wereld een ongekend succes en een van de meest boeiende en spraakmakende producties van de afgelopen jaren. In Duitsland heeft het stuk zon impact gehad dat de voorstelling live is uitgezonden op televisie. Foto: Dim Balsem

22.00 Live Jazz | We The Girls De derde jazz avond staat alweer voor de deur bij In den Boekenkast, dit keer met We The Girls. Deze soul sisters zijn verfrissend en zetten een super performance neer met hun swingende moves. Hun repertoire bestaat uit soulvolle songs en zijn ook wel bekend van de Taylor Made Band. Gegarandeerd een swingende avond! In den Boekenkast, stadsplein 3.

Zaterdag
11 november

18.30 Sint Maarten Buurtgroep Capelle West gaat Sint Maarten vieren in de wijk. Het is de bedoeling dat kinderen tot en met 10 jaar met een lampionnetje door de wijk gaan en een liedje van Sint Maarten zingen en daarmee snoepjes verdienen! Vertrek vanaf het Buurthuis aan de Willem Barentszstraat 3 om 18.30 uur.

20.15 'See you in Heaven' Een goddelijke jamsessie in een muzikaal walhalla. Reis mee naar een paradijselijk podium vol herinneringen aan artiesten die niet meer onder ons zijn. A ticket to heaven, afdeling Beroemde muzikanten, waar Michael Jackson 'moonwalkt', John Lennon in een hemelbed de vrede bewaart en Hazes samen met zijn grote held Louis Prima een biertje drinkt. Vincent Bijlo gidst u naar de eeuwigheid waar een band de sterren van de hemel speelt. www.isalatheater.nl

Zondag
12 november

14.00 Welterusten Kleine Beer Theater Terra brengt het wereldberoemde prentenboek Welterusten, Kleine Beer tot leven in deze nieuwe familievoorstelling. Kleine Beer kan niet slapen. Na de voorstelling mag iedereen met Kleine Beer op de foto! www.isalatheater.nl

15.00 Bach en Mendelssohn Het semi-professionele ensemble Klassiek op Zuid geeft een concert waarbij Miranda Rademaker een bijzonder instrument bespeelt, de violino picolo, het kleinste strijkinstrument dat er bestaat, met daarbij een grootse bezetting (twee hoorns, drie hobo's, een fagot, strijkers en klavecimbel) in het 1e Brandenburgse concert van Bach. Het wordt gecombineerd met het prachtige tweede strijkkwintet van Mendelssohn. Toegang 7,50 euro, tot 18 jaar 5 euro. Inclusief drankje na afloop. Van Cappellenhuis, Dorpsstraat 164.

Dinsdag
14 november

20.15 Terror Piloot staat terecht! Redder van 54.000 mensen of moordenaar van 148 passagiers? Zijn lot ligt in uw handen. Mag je bewust meer dan honderd mensen de dood in jagen, als je daarmee de levens van tienduizenden mensen redt? In dit spannende stuk ziet u de rechtszaak waarin deze piloot wordt aangeklaagd voor de moord op 148 mensen. Na de zitting brengt u uw stem uit. Is hij de held die een nationale ramp heeft voorkomen of een militair die zonder bevel vele burgerslachtoffers heeft gemaakt? U hoort alle feiten en moet een keuze maken: schuldig of onschuldig. Elke voorstelling kan de uitkomst verschillen. www.isalatheater.nl

Twee zusjes met karatepassie

Foto: Hans van Oosterhoudt

Dol op karate én buitengewoon succesvol in deze oosterse vechtsport; dat zijn de zusjes Adriana en Olivia Rozenblad uit Capelle aan den IJssel. Hun gezamenlijke doel: ooit meedoen aan de Olympische Spelen.

Capelle aan den IJssel - Gezien de prijzenkasten van Adriana (10) en Olivia (7) zijn ze al heel aardig op weg naar een mooie, internationale sportloopbaan. Op het laatst gehouden jeugd-WK op Curaçao oogstte Adriana Rozenblad al twee zilveren medailles; individueel en met het nationale team. Haar jongere zusje was ook van de partij en scoorde een vijfde plaats op het onderdeel kata. De erelijst van Adriana is, ondanks haar nog jonge leeftijd, indrukwekkend. Vol trots neemt ze ons mee naar de vitrinekast in de huiskamer van hun Schollevaarse woning. "Deze kreeg ik toen ik Europees Kampioen werd", zegt ze terwijl ze een pracht van een medaille laat zien. "En ik ben ook al vier keer Nederlands Kampioen geworden. Leuk he!"

Om ver te komen in hun sport trainen de zussen vak. Alleen Adriana al is vier keer per week te vinden bij karateschool Unity 99 in Rotterdam-Zevenkamp. "Ik kwam daar terecht op aanraden van mijn moeder", vertelt ze. "Ik had moeite om voor mezelf op te komen en mama dacht dat het misschien een goed idee was om een zelfverdedigingssport te gaan beoefenen, zodat ik wat zekerder van mezelf werd. ha ha, dat is goed gelukt hoor!" Ook Olivia (net als haar zus leerling van basisschool De Contrabas) traint veel. "Niet alleen op karate, maar ook met turnen", zegt ze. "We zijn ook allebei lid van TurnAround. Dat is ook erg leuk om te doen. En op zondag zijn we vrij! Dat is onze 'snoepdag'; dan doen we lekker niks. En daarna gaan we weer naar school en naar sport. Zo leuk om te doen!"

Adriana (links) en Olivia Rozenblad: karatezusjes uit Capelle Foto: Jan Timmer

'Mama vond karate
een goed idee voor mij'

kort

Foto: Hans van Oosterhoudt

Puntendeling CVV Zwervers


Capelle aan den IJssel - In een bij vlagen aantrekkelijke en spannende wedstrijd deelden Wippolder en koploper CVV Zwervers zaterdag de punten: 1-1. In de eerste helft trokken beide ploegen ten aanval, maar grote kansen leverde dat niet op. In de 21e minuut werd Kevin de Boer in het strafschopgebied ten val gebracht. Burak Ursan benutte de strafschop: 0-1. Nog geen vijf minuten later trok Mike Mesker namens Wippolder vanaf 'de stip' de stand gelijk. Dat was ook de eindstand.

VCN-mannen ongenaakbaar

Capelle aan den IJssel - Na de domper van afgelopen week tegen Rijswijk waren de mannen van Maatwerkers/VCN erop gebrand om zich te revancheren in de tweede topwedstrijd op rij tegen directe concurrent Voerendaal. De Capelse volleyballers begonnen scherp en pakten et veel servicedruk meteen een 25-18 score. Daarna denderde de koploper door naar 25-20, 25-21 en een dikke 25-10 setwinst en de bijbehorende 4-0 overwinning. Komende zaterdag trekt VCN naar Krimpen aan den IJssel om daar tegen VC Krimpen te spelen.

Rabobank Sportgala: topfeest!

Foto: Hans van Oosterhoudt

Een topfeest voor de sporters uit de Krimpenerwaard; zo mag de vijftiende beditie van het Rabobank Sportgala omschreven worden. Met de schaatsers Remco Schouten en Sascha van der Weiden als de grote winnaars. Zij mogen zich een jaar lang respectievelijk Sportman en Sportvrouw van de Krimpenerwaard noemen!

Lekkerkerk - Voleco werd door de publieksjury uitgeroepen tot 'Sportvereniging van het Jaar', Carla van Oostendorp (trainster van kinderen met autisme en ADHD bij Slingerland Wedstrijdjudo) werd Sportvrijwilliger van het Jaar' en het beachvolleybalduo Elles Dambrink/Louise Bijlsma kreeg het predicaat 'Sportploeg van het Jaar'. Behalve de eer ontvingen alle genoomineerden (vijf per categorie) een cheque die ze mogen besteden aan hun sport of sportvereniging. Special guest en medepresentator Gregory Sedoc reikte deze uit. Ook Krimpenerwaards burgemeester Roel Cazemier betrad het podium. Hij eerde de Sportploeg van het Jaar met een extra cheque namens de gemeente.

Spektakel

Alleen maar wnnaars op het vijftiende Rabobank Sportgala. (Foto: Wijntjesfotografie.nl) Foto: Wijntjesfotografie.nl

Remco Schouten en Sascha van der Weiden de grote winnaars

Sportverkiezingsorganisator Rabobank Krimpenerwaard had kosten noch moeite gespaard om van de vijftiende editie van het event een mooi spektakel te maken. Sporthal De Bakwetering was omgetoverd in een uiterst sfeervolle galalocatie waarin de beste Krimpenerwaardse sporters van het voorbije seizoen optimaal tot hun recht kwamen. Niet alleen zij, maar ook Gregory Sedoc was onder de indruk. "Een prachtige entourage", zo oordeelde de voormalige hordeloper die deelnam aan liefst drie Olympische Spelen en zijn finest hour in 2007 beleefde door Europees Kampioen 60 meter indoor te worden. En zo was het maar net! Op naar de zestiende editie van het enige echte Krimpenerwaardse sportfeest!

De eerste en enige Mavo voor theater

18 november: open dag

Foto: Hans van Oosterhoudt

Voor nieuwsgierige, creatieve en ondernemende leerlingen met een mooi mavo-advies en een passie voor het theater bestaat, sinds dit schooljaar: De Mavo voor Theater, afgekort MT010.

Rotterdam - De Mavo voor Theater komt voort uit een samenwerkingsverband tussen Stichting LMC Voortgezet Onderwijs Rotterdam en Hofplein Rotterdam. Een samenwerking met als resultaat een school waar leerlingen allemaal dezelfde fascinatie voor theater, dans, zang & muziek delen in een inspirerende leeromgeving die deze kunstrichtingen ademt. Seqouia Smilde en Ties Moor uit Capelle a/d IJssel zijn één van de leerlingen die dit schooljaar gestart zijn op De Mavo voor Theater. Seqouia: "In de tijd dat ik op MT010 zit heb ik al zoveel geleerd, ook heb ik meer zelfvertrouwen gekregen. Je leert bijvoorbeeld ook hoe je je kan ontwikkelen als je verlegen bent."

Ties wist via zijn oude Theaterschool van MT010 af. "Het is een kleine en gezellige school, waar ik ook heel veel over mijzelf leer. Zo heb ik bijvoorbeeld bij dans ontdekt dat ik veel meer doorzettingsvermogen heb dan ik dacht."

Seqouia en Ties tijdens een les theorie zang op MT010. Voor leerlingen uit groep 8 is er op zaterdag 18 november een speciale open lesdag op MT010 in het Hofpleintheater in Rotterdam. Inschrijven via www.mavovoortheater.nl (Fotografie: Joep van Aert) Foto: Joep van Aert

'Ik heb veel
meer doorzettingsvermogen dan ik dacht'


Klein en persoonlijk
MT010 is de enige en eerste Mavo voor Theater in Nederland. Het is een kleine en persoonlijke school waar individuele ontwikkeling van leerlingen een belangrijk aandachtspunt is. Betrokken docenten zorgen er dagelijks voor dat leerlingen zich volop kunnen ontwikkelen en hun talenten kunnen ontdekken. Zo werken ze samen met de leerlingen aan een Persoonlijk Ontwikkelings Plan om leerlingen ook daadwerkelijk regisseur te laten worden van hun toekomst!


Alle profielen
Naast de algemene vakken, krijgen leerlingen op MT010 8 uur per week les in spel, zang/muziek en dans. De school biedt alle profielen aan, zodat leerlingen een perfecte aansluiting hebben op bijvoorbeeld de MBO Theaterschool of welke andere vervolgopleiding zij ook kiezen na MT010. Wil een leerling zich misschien verder ontwikkelen op het gebied van dans of zang/muziek? Ook dat is mogelijk op MT010. Naast de specialisatie theater, is er ook een mogelijkheid om te kiezen voor de specialisatie dans of zang/muziek. Priscilla Mahadew, locatieleider: "Deze verbinding met podiumkunst kan de leerlingen van MT010 verrijking bieden in hun persoonlijke ontwikkeling. Het lesprogramma doet een beroep op hun nieuwsgierigheid, op hun verbeelding, op hun creativiteit, hun doorzettingsvermogen en hun oplossend vermogen. Vaardigheden waar leerlingen, ook buiten het kunstonderwijs, zeker hun voordeel mee kunnen doen."

kort

Foto: Persgroep

DCV baalt van puntendeling


Krimpen aan den IJssel - DCV had tot vier minuten voor tijd riant uitzicht op een zwaarbevochten driepunter bij middenmoter VVGZ. Maar toen sloeg de Zwijndrechtse spits Jasper Huisman toe en werd de eindstand 1-1. "Zuur puntverlies", vond trainer Ronald Klinkenberg, die Alex van Veen na 54 minuten de score had zien openen." Door de remise blijven de Krimpense voetballers onderin de eerste klasse C hangen.

Knappe zege Sluyk/L'kerk

Lekkerkerk - Het eerste team van badmintonclub Sluyk/Lekkerkerk lijkt de weg omhoog gevonden te hebben. Uit bij Onder Ons werd een knappe 2-6 overwinning uit het vuur gesleept. De basis werd gelegd in de enkelspelen. Deze werd alle vier gewonnen.

Vv Lekkerkerk: weer verlies

Lekkerkerk - Vv Lekkerkerk liet tegen Zwarte Pijl een 2-3 nederlaag noteren. Heikel punt was wederom het benutten van de vele kansen.

Sortimo/BBT: zakelijk genieten van badminton

De mooiste capriolen, hilarische momenten, soms verrassend mooie slagenwisselingen en vooral veel lol; de tweede editie van het Sortimo/Badminton Business Toernooi had alles wat je van een sportief netwerkevent mag verwachten!

Lekkerkerk - Marc Molenaar van medesponsor A. Molenaar Hoveniersbedrijf uit Bergambacht geldt als de bedenker van het businesstoernooi. "Ik ben zelf enthousiast badmintonspeler en het leek me leuk om een aantal relaties uit te nodigen om sportief de degens te kruisen", vertelt hij. "Daar rolde de eerste BBT uit. Sortimo Bedrijfswagensinrichting uit Bergambacht wilde met alle plezier sponsoren en dat heeft het bedrijf dit jaar herhaald."

Notarissen

Van Erkel Design Radiatoren: beste team! Foto: PR

Aan de 2017-editie in de Lekkerkerkse sporthal De Bakwetering namen ruim twintig bedrijven deel. Ze streden om een grote cup en twee individuele prijzen. Na een spannende strijd ging Van Erkel Design Radiatoren er met de eerste prijs vandoor bij de teams, op de voet gevolgd door de formatie van Lint Notarissen. BMC legde met een compact maar o zo sterk team beslag op plek drie. Bij de dames individueel behaalde Farisha Poesé van Lint Notarissen de eerste prijs. Het notariskantoor leverde ook de winnaar bij de mannen: Freddy de Ridder.

Cheque

Tijdens de prijsuitreiking én het heerlijke warme buffet werd ook een cheque overhandigd aan een goed doel: Stichting Dagbesteding Krimpenerwaard ontving liefst 1052 euro. Met dank aan de deelnemers en de sponsors. "We kijken met plezier op deze tweede editie terug", verwoordt Marc Molenaar het gevoel van organisatie en badmintonners. "Er hebben alweer flink wat mensen gevraagd of er in 2018 weer zo'n toernooi komt. Ga er maar vanuit dat dat gaat gebeuren, ha ha! Ook deze tweede editie smaakt naar meer."

Weinig begrip voor staken duel Dilettant

Remco Mulders tekende de 2-0 aan voor Dilettant. Foto: Wijntjesfotografie.nl

Dilettant zag zich van een mooi feestje beroofd door het staken van zijn thuisduel met Excelsior Rotterdam. De Krimpense voetballers stonden met 2-0 voor, maar scheidsrechter Kuup staakte het duel in de rust. De arbiter voelde zich bedreigd door spelers van Excelsior. Beide elftallen toonden weinig begrip voor zijn actie

Krimpen aan de Lek - Volgens Kuup zouden er vanuit de 'Rotterdamse' kleedkamer bedreigende dingen naar hem geroepen zijn. Hij was van mening dat zijn veiligheid en die van de spelers in het geding was.
Bij Excelsior snapten ze niets van de staking en bij thuisclub Dilettant baalden ze enorm van de scheidsrechterlijke beslissing. Logisch, want de mannen van trainer Richard Mank zaten prima in de wedstrijd en leidden door goals van Jesper van den Adel en Remco Mulders halverwege met 2-0. Excelsior speelde toen al met tien man omdat Joey van Bussel na aanmerkingen op de leiding - hij was het niet eens dat de 1-0 werd toegekend ondanks een voor buitenspel vlaggende grensrechter- met zijn tweede gele kaart moest inrukken.
De staking door Kuup betekende dat Dilettant nog even moet wachten op zijn zevende overwinning op rij en de bijbehorende eerste periodetitel. Daarmee mochten de Krimpenaren zich serieus gedupeerd voelen. Wanneer de wedstrijd tegen Excelsior wordt uitgespeeld is nog niet bekend.